Sramno: Savo Manojlović o EXPO projektu - "To treba otkazati!"

29.05.2024

09:43

1

Srbija je u jakoj konkurenciji u Parizu pobedila Argentinu, Minesotu, Tajland i špansku Malagu i time dobila da se u našoj zemlji održi svetska izložba

Sramno: Savo Manojlović o EXPO projektu - "To treba otkazati!"
Copyright R.Z./ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović gostujući u političkoj debati na RTS-u poručio je da Ekspo treba otkazati.

- Mi ovde se sada zamlaćujemo oko Ekspo projekta. Ja smatram da taj projekat treba otkazati zato što je suština projekta da investirate u stvari koje do sada nisu - "briljirao" je Manojlović na RTS-u.

Govoreći o otpadnim vodama, izrekao je još jednu glupost:

- Otpadne vode, nije vam to neka umetnost, iskopirate model koji postoji u bilo kom evropskom gradu. Mislite da je to problem? - istakao je Manojlović.

Savo Manojlović u predizbornoj debati na Javnom servisu sinoć je na sva pitanja odgovarao zamuckujući i grešeći padeže: ne znam...

Evo šta Savo želi da otkaže

Specijalizovana izložba ”EXPO 2027 BEOGRAD” sa temom ”Igra(j) za čovečanstvo” biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Srbija je u jakoj konkurenciji u Parizu pobedila Argentinu, Minesotu, Tajland i špansku Malagu i time dobila da se u našoj zemlji održi svetska izložba EKSPO 2027.

Organizacija ove manifestacije će za našu zemlju značiti priliv novca, investicije koje će se višestruko vratiti, prelivanje na ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo, nova radna mesta, rast zarada u tim granama. Posledično, to znači i veći privredni rast i jaču snažniju ekonomiju.

Specijalizovana izložba Ekspo 2027 će biti održana pored Nacionalnog stadiona u Surčinu, gde će biti izgrađena i sva potrebna infrastruktura za Ekspo, poput paviljona za zemlje učesnice i smeštajnih kapaciteta za učesnike. Po završetku izložbe ostaje mogućnost transformacije tog prostora, pa bi deo kompleksa namenjen smeštaju učesnika mogao da se upotrebi za rešenje stambenog pitanja određenih kategorija građana.

Printscreen Instagram/expo_belgrade_2027
 

Taj kompleks će doprineti urbanizaciji i razvoju te lokacije, kao i pravilnom i planskom razvoju Beograda. Naravno, ne smemo zaboraviti ni povećanje zaposlenosti i otvaranje novih radnih mesta s obzirom na to da će se graditi čitav novi deo grada.

Dakle, Ekspo će biti podsticaj infrastrukturnom i ekonomskom razvoju glavnog grada i cele zemlje, dok u geopolitičkom smislu daje veliku vidljivost i mogućnost daljeg razvoja, imajući u vidu da očekujemo više od 100 različitih učesnika (procenjen broj učesnika u Beogradu 120 – 97 zemalja, 7-10 međunarodnih organizacija, 5-10 korporativnih paviljona).

Kada je reč o posetiocima, očekujemo da će Ekspo u Beogradu posetiti oko 2,59 miliona ljudi.

Takođe, s obzirom da je poslednja izložba ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope održana 1991. godine u Plovdivu, Beograd nakon više od tri decenije dovodi Ekspo u region jugoistočne Evrope, što će ujedno biti i prva organizacija takve manifestacije na teritoriji zapadnog Balkana.

Podsećamo, Manojlović je sinoć u predizbornoj debati na Javnom servisu na sva pitanja odgovarao zamuckujući i grešeći padeže: ne znam, pitaću stručnjake, oni će napraviti liniju metroa, iskopiraću, besmisleno je pričati o tome. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike