Unutaropozicioni rat do istrebljenja: Mrze se međusobno više nego što mrze Vučića, plaćaju sponzorisane objave jedni protiv drugih! (FOTO)

27.05.2024

16:25

0

U opoziciji se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, a građani su umorni od njihovih međusobnih svađa

Unutaropozicioni rat do istrebljenja: Mrze se međusobno više nego što mrze Vučića, plaćaju sponzorisane objave jedni protiv drugih! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Printscreen Twitter ATAImages/A.A.

Kako se bliže izbori 2. juna, tako sukobi u opoziciji samo eskaliraju. U mnoštvu nekoliko različitih sukoba, naročito je intenzivan onaj između Dragana Đilasa i Sava Manojlovića, koji su predvodnici bojkotaške i antibojkotaške izborne frakcije u Beogradu. 

Upućeni u njihovom okruženju tvrde da je mržnja među njima toliko narasla, da su i jedan i drugi trenutno zaboravili na mržnju koju imaju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Opozicionari se čak međusobno optužuju i za saradnju sa SNS, a po tom pitanju je Manojlović na meti žestokih kritika đilasovaca. 

Dragan Đilas je nedavno, u naletu besa, rekao svom najbližem saradniku ''da će Savo Manojlović da ga zapamti'' i da će ''lično politički uništiti tog balavca koji radi za Vučića''.  Sa druge strane, ni Manojlović nije ništa manje oštar, pa je tako na jednom kolegijumu sa nekoliko najbližih saradnika rekao da je ''Đilas prošlost'' i da će ''obrisati pod sa tim prepotentnim tajkunom koji je uništio Srbiju dok je bio na vlasti''. 

Opozicionari su počeli čak i da se uključuju u emisije dok gostuju suparnici iz nekad jedinstvenog opozicionog tabora, pa se tako Aleksandar Jovanović Ćuta uključio u Utisak nedelje da bi žestoko iskritikovao Đilasovog bojkotaša Miloša Jovanovića Francuza, primetivši da je Jovanović nedosledan, jer je bojkotaš samo na nivou grada Beograda, a u drugim mestima izlazi na izbore. 

Da svaki politički rat zahteva i materijalna sredstva, to se oduvek znalo, a sada su i opozicionari počeli da plaćaju kampanju protiv svojih opozicionih kolega. 

- Dragan Đilas i SSP sponzorišu postove protiv Sava i KP na društvenim mrežama. Molim pogledajte celi niz. Dragan koji zagovara bojkot i koji iz drugog plana napada pokrete i koji se postavlja za de facto lidera opozicije, demantuje činjenicu da sapliće pokrete i svakoga ko ne misli kao on - zagrmeli su iz pokreta Eko straža na paltformi Iks, uz prikazanu sponzorisanu objavu Đilasove partije a koja  se tiče intervjua njegove najbliže saradnice, Marinike Tepić, koja je u tom intervjuu najžešće napala Manojlovića. 

Dragan Đilas i Savo Manojlović žestoko zaratili!

ATAImages/Antonio Ahel
 

U Beogradu bukti pravi opozicioni rat između Sava Manojlovića i Dragana Đilasa. Poznato je da mlađi halapljivac u tom dvojcu, Savo, želi da preotme lidersku opozicionu palicu od starijeg tajkuna, a ni Đilas ne sedi skrštenih ruku, pa je rešio da pokuša čak da obori Manojlovićevu listu, kako bi osujetio izbore 2. juna i uneo nemir i nestabilnost u zemlji. 

Upućeni izvori iz najbližeg okruženja ovih opozicionara, tvrde da između njih bukti žestoki rat koji je prešao na nivo ličnog i u ravan patološke mržnje. Đilas je pobesneo kada je Savo pokušao da izvrši neku vrstu unutaropozicionog puča, rekao je da će mu se kad-tad osvetiti. Čak je u jednom trenutku žestokog naleta besa kazao da '' Manojlovića mrzi više i od Vučića''.

Osim Manojlovića, na beogradske izbore će izaći i dojučerašnje Đilasovo čedo, Miki Aleksić, kome bivši gazda ne oprašta ovaj raskol, pa je tako opoziciona bojkotaška frakcija optužila Aleksića čak da direktno sarađuje sa SNS u pojedinim beogradskim opštinama. 

Zapadne ambasade i strane agenture u dilemi sa kojim opozicionarima da ruše Vučića

Osim borbe za liderstvo u opoziciji, oni se međusobno tuku i za naklonost stranih agentura i zapadnih ambasada, pri čemu su izazvali dileme među stranim špijunima i diplomatama. Jedna frakcija zapadnih ambasada se zalaže za totalno objedinjenje opozicije zarad rušenja Vučića, dok druga struja želi da počisti starije i kompromitovane, potrošene kadrove poput Đilasa, Novakovića i sličnih, da bi srpskom narodu kao kukavičje jaje podmetnula mlađe i zelenije poput Sava Rokfeler Manojlovića

Koliko je jalovo stanje u srpskoj opoziciji najbolje govori to što svakodnevno miniraju jedni druge i podmeću međusobno klipove u točkove. U opozicionom taboru se više ne zna ko pije, a ko plaća. Građani su umorni od njihovih međusobnih svađa, a čini se da su im mržnja i podele u krvi, samo što su sada fokus prebacili sa mržnje prema Vučiću na međusobnu mržnju koja ih izjeda. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike