Evo ko Srbe optužuje za genocid: Nemci počinili najmonstruoznije zločine nad našim narodom, a sada bi da nas žigošu

23.05.2024

15:23

0

Nemačka, je još i drska, pa je među vodećim državama Zapada od onih koje žele da srpskom narodu stradalom od gonocida, stave žig zločinačkog i genocidnog naroda

Evo ko Srbe optužuje za genocid: Nemci počinili najmonstruoznije zločine nad našim narodom, a sada bi da nas žigošu
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay

Prisustvujemo globalnom festivalu bestidnosti prethodnih nedelja, a povodom sramne Rezolucije o Srebrenici koja je inicirana i koju velike sile žele da proguraju za usvajanje, kako bi srpski narod proglasili za genocidan narod. 

Istorijska ironija, ali i vrhunski bezobrazluk u svemu tome je to što je Nemačka, uz Ruandu, glavni inicijator ovakve rezolucije i što će predstavnik Nemačke imati uvodnu reč. Država koja je sprovodila nekoliko genocida tokom dvadesetog veka, sada želi jedan osvetnički ratni zlolčin na maloj teritoriji da označi međunarodnim danom sećanja na genocid. Da ne govorimo  o tome što nekoliko hiljada srpskih žrtava na istom tom prostoru i to civila na najmonstruozniji način ubijenih - niko i ne spominje! 

Jasno je da revizionistička Nemačka ovim želi da se (o)sveti Srbima i Srbiji za poraze u svetskim ratovima, kao i zbog toga što smo i tokom tih ratnih devedesetih takođe bili na suprotnim stranama, pa Nemačka ovim gnusnim činom brani sopstvenu (geo)politiku. Ne radi se ovde samo o odbrani nečije prošlosti i iskrivljenog pogleda na svet, nego i o stravičnim pritiscima i u sadašnjosti, a koji se vrše zbog slobodarske i suverenističke politike koju Srbija vodi

Ta politika prkosi kolektivnom Zapadu, a naročito je besna Nemačka, koja nema nikakvu suverenost i koja slepo mora da sluša šta joj prekookeanski gazda naredi. Nemačka je ljubomorna što jedna brojčano i teritorijalno, ali ne i duhom, dosta manja zemlja od nje, čuva svoju suverenost, dok je ''velika'' Nemačka, ništa više od pukog atlantističkog vazala. 

Ni uloga Ruande, pogotovo njenog sadašnjeg rukovodstva i predsednika Pola Kagamea, nije naročito časna. Reč je o garnituri koja je pod potpunim uticajem SAD, i o ljudima koji su itekako odgovorni za dešavanja u Ruandi 90-ih godina prošlog veka, pa slušaju strane gazde i preko leđa Srbije hoće da operu svoju nečasnu ulogu u tadašnjim zbivanjima. Što se Nemačke tiče, ona želi da skrene pažnju sa Holokausta, Aušvica i brojnih zločina u Prvom i Drugom svetskom ratu. 

Treba reći da Nemačka nije vršila genocide samo tokom svetskih ratova, već i na samom kraju 19. i početku 20. veka. Kolonijalna Nemačka je istrebljivala čitave narode i plemena na posedima koje je okupirala u Africi.  

Analena Berbok pretila zemljama da glasaju za rezoluciju o Srebrenici

AP Photo/Jean-Francois Badias
 

Ministarka spoljnih poslova Nemačke, Analena Berbok lično je pretila zemljama da glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

Nemačka će imati uvodnu reč na sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici, koja će se u četvrtak održati u Njujorku.

Reč će imati stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse, koja je bila najglasnija u antisrpskoj kampanji i prikupljanju glasova za rezoluciju. Lendertse je lično išla u Keniju i latinoameričke zemlje kako bi ih ubedila da glasaju za rezoluciju, to jest direktno protiv srpskog naroda.

Profimedia
 

 Naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poruka je predsednika Vučića.

Nemci su gotovo istrebili Herero narod u današnjoj Namibiji, ali i narod Maji Maji, na prostoru današnje Tanzanije. Ono što su započeli početkom veka, nažalost su još jače sprovodili nad Srbima, Jevrejima, Romima, Rusima, Poljacima i ostalim Slovenima, tokom oba svetska rata. 

Sada ti i takvi Nemci hoće da po orvelovskom principu sve izokrenu i zamene istinu za laž, da ubede svet da smo mi genocidni. Naročito je agilna u svemu tome, unuka jednog naciste, Analena Berbok, ministarka spoljnih poslova Nemačke, koja se ponaša kao da je ministarka spoljnih poslova nekakvog Četvrtog rajha.  

Profimedia
 

Zločinačka uloga Nemačke na prostoru Srbije: Masovna stradanja srpskog naroda u prošlom veku

Dvadeseti vek je bio jedan od najkrvavijih u ljudskoj istoriji. Samo u dva svetska rata tokom tog krvavog veka, stradalo je na desetine miliona ljudi. Nažalost, srpski narod je jedan od onih koji je najviše stradao proporcionalno svojoj brojnosti

Ključnu ulogu u svim tim svetskim zbivanjima, tokom kojih su počinjeni masovni monstruozni zločini imala je Nemačka. To je zemlja koja je bila agresor u oba svetska rata, u kojima je počinila mnoge jezive zločine. Naročitu okrutnost su ispoljili tokom Drugog svetskog rata. Tokom njega su izvršeni genocidi nad Srbima, Jevrejima, Romima, a stradali su i mnogi drugi narodi koji su se našli na putu zloglasnom Trećem rajhu i Hitleru.

Posebnu mržnju su ispoljavali prema slovenskim narodima, pa su tako osim Srba velika stradanja pretrpeli i Rusi, Poljaci i mnogi drugi. Nemačka je izvršila okrutne zločine i krajem 19. i početkom 20. veka , kao kolonijalna sila, a jedna od posebno sramnih stranica tog dela njene istorije, bio je genocid u Namibiji. No, kasnije je Nemačka izvršila toliko zločina, da je ovakav jedan genocid maltene i zaboravljen u široj javnosti. 

Treći rajh se nemilosrdno obračunavao sa svim svojim protivnicima i ideološkim neprijateljima, kako u samoj Nemačkoj, tako i na svim okupiranim teritorijama. Osim brojnih koncentracionih logora, Treći rajh je ostao upamćen i po monstruoznim istraživačkim projektima, u kojima su stradali svi oni ljudi koji su iz ma kog razloga bili  smatrani ,,nižim bićima''. 

Slobodarski srpski narod je takođe bio jedan od onih koje je monstruozni Hitlerov rajh smatrao ,,rasom podljudi' i zbog toga je pretrpeo užasna stradanja. Neke od zločina su direktno izvršile nemačke snage, dok su  ostale izvršili okupatori iz susednih zemalja, koji su okupirali delove naše zemlje, kao i neki pripadnici manjinskih naroda koji su imali kvinslinške formacije, ali i za njihove zločine najveću odgovornost snosi Nemačka, bez čije agresije na našu zemlju i odobravanja svih tih krvavih pohoda, ni nemačke marionete ne bi izvršile sve te gnusne zločine. 

Zločini nad Srbima u Prvom svetskom ratu i koncentracioni logori u Nemačkom carstvu

Ipak, nemački zločini nad Srbima ne počinju u Drugom svetskom ratu, već su samo brojniji i gnusniji zločini iz Drugog, potisnuli u drugi plan , zločine iz Prvog svetskog rata u kom je Nemačka bila ključna zemlja agresor na Srbiju, zajedno sa Austrougarskom, tako da je odgovorna ne samo za  ratna razaranja i stradanje Srbije, već i za brojne zločine. 

Nemačka je tokom Prvog svetskog rata organizovala koncentracione logore za civile i vojnike zemalja sa kojima su bili u ratu, uključujući i civile i vojnike iz Srbije. Jedan od takvih kazamata na tlu Nemačkog carstva bio je logor Kuberg, kod gradića Ulm (pokrajina Baden-Virtemberg). Pored toga, nemačke jedinice su oktobra 1915. godine sa Austrougarskom i Bugarskom napravile Trojnu invaziju na Srbiju, kada su vojnici, narod i kralj otišli u izbeglištvo na jug - poznatije kao Golgota Srba preko Albanije.

Nemačka je od svih agresorskih snaga u Prvom svetskom ratu imala najsnažniju vojsku. Bila je makar saizvršilac u gotovo svim zločinima tadašnjim na prostoru naše zemlje.  Pomenimo samo još neke od zločina poput masovnih pokolja u Mačvi. Čak ni bugarskih zločina u južnoj Srbiji tokom Prvog svetskog rata ne bi bilo da nije bilo Nemačke, a Bugari su okupatorsku zločinačku politiku pod nemačkim patronatom nastavili  i u Drugom svetskom ratu.Vladajuća kraljevska dinastija Bugarske sve to vreme je zapravo bila nemačka dinastija.  

Wikipedia
 

Nemačko-bugarska urota protiv Srba je sprovedena i u predvečerje agresije NATO-a na našu zemlju, kada su 1998. godine plasirali lažni plan Potkovica da bi pripremili javno mnjenje za zločinačku agresiju na nas. Tokom NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine Nemačka je aktivno učestvovala sa svojim avionima, ali i kasnije su nemački vojnici bili deo međunarodnih snaga na prostoru AP Kosova i Metohije, koji se u svojoj zoni odgovornosti nije nimalo trudio da zaštiti srpsko stanovništvo od pogroma. 

Zločini u Drugom svetskom ratu - šestoaprilsko bombardovanjemasakr u Kraljevustreljanje đaka u Kragujevcu, koncentracioni logori...

Nemački zločini u Drugom svetskom ratu otpočeli su brutalnim šestoaprilskim bombardovanjem Beograda i drugih gradova, nakon čega je brzo usledila i okupacija.  Ne samo da su tom prilikom stradale hiljade ljudi, već su osim namernog gađanja civilnih ciljeva, Nemci sistematski uništavali i objekte od kulturno-istorijskog i nacionalnog značaja. Sam akt agresije je zločin protiv mira, kao i okupacija tokom koje su eksploatisani brojni resursi naše zemlje. Ali sve je to ništa, u odnosu na monstruozne zločine koji su činjeni nad civilnim stanovništvom. 

Tokom 1941. godine u sklopu nemačke operacije odmazde nad stanovništvom Srbije, posebno je bio tragičan krvavi oktobar. Stravične zločine je počinila nemačka vojska u Srbiji tokom pokušaja da suzbije oružani narodni otpor.  Nemci su vršili masovne likvidacije po naredbi "100 mrtvih Srba za jednog ubijenog Nemca". Hiljade stanovnika Srbije, civila, stradalo je u surovim odmazdama u Šapcu, Dragincu, Kragujevcu, Kraljevu. Posebno su okrutni bili masakri u Kraljevu i Kragujevcu, a streljanje đaka u Kragujevcu je jedan od najmonstruoznijih zločina koji normalan ljudski um ne može da shvati da je neko mogao da izvrši.  

24sedam/Goran Sivački
 

Koncentracioni logori na prostoru današnje Srbije poput Banjice ili Starog Sajmišta, podsetnik su koliki su dometi ljudskog zla. Građani Srbije su odvođeni i u logore poput Mathauzena i Aušvica, a oni koji su ,,bolje prošli'' završavali su u radnim logorima u dalekoj Norveškoj. Osim srpskog stanovništva od nemačke i kolaborantske ruke, na našim prostorima su žestoko stradali i Jevreji i Romi. 

NDH i Jasenovac ne bi postojali da nije bilo nemačkog Trećeg rajha

Jedna od najmonstruoznijih tvorevina u istoriji sveta, NDH, takođe je bila samo marionetska tvorevina nacističke Nemačke, pa iako su Hrvati nesporno uživali u toj svojoj zločinačkoj ulozi tada, ništa im to ne bi bilo omogućeno da nije bilo Trećeg rajha. Svi ti zločini u NDH izvršeni neposredno hrvatskom rukom, od Jasenovca, Gradiške, Jadovna, Paga, Jastrebarskog, Starog Broda, Pridvorice - ne bi bili mogući bez zloglasne uloge nacističke Nemačke. Ni zločini albanskih balista na Kosovu i Metohiji, kao ni bugarskih okupatora, takođe. 

Wikipedia
 

Hortijeva Mađarska, koja je izvršila Novosadsku raciju i brojne druge zločine, takođe je tad to činila kao deo Htlerove koalicije, a nagrada za članstvo u toj koaliciji je bila okupacija delova srpske zemlje i dopuštenje izvršenja brojnih zločina. Neke od monstruoznih zločina su učinile i zloglasne kvinsliške formacije poput SS Handžar divizije (sastavljene od domaćih muslimana) ili 21. brdske SS Skenderbeg divizije. (albanskog sastava). Brojne zločine na području naše zemlje tokom Drugog svetskog rata su izvršili i domaći Nemci, tzv. podunavske Švabe ili folksdojčeri, koji su se odmah po okupaciji stavili u službu Rajha i njihovog ,, Firera''. 

Zločini u Pivi i pokolj u Velici - zatiranje srpskog naroda

Pripadnici 21. brdske SS Skenderbeg divizije zajedno sa pripadnicima 7. SS nemačke dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen, izvršili su monstruozan zločin nad civilima, isključivo nad ženama, decom i starcima, na širem srpskom etničkom prostoru, odnosno na teritoriji sadašnje Crne Gore , u mestu Velika kod Plava. Domaće kolaborante je predvodio zločinac Osman Rastoder, a zajedno sa Nemcima ovi zločinci su pobili  najmanje 428 ljudi iz najnemoćnijih kategorija stanovništva.  

Wikipedia
 

Na prostoru današnje Crne Gore Nemci su ostavili naročito krvav trag  u rejonu Pive kada su pripadnici SS divizije „Princ Eugen“ izvršili masakr u Dolima uz podršku ustaša-muslimana iz gatačkog sreza i okoline Pive, ubivši 522 civila, od kojih 109 dece. U svim selima pivske župe u periodu od 6. juna do 12. juna 1943. godine pomenuta jedinica je ubila oko 1.260 civila, među kojima 549 dece i omladine do 20 godina, a masakr u  Dolima je bio najveće pojedinačno mesto tih stradanja. 

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve je 2017. godine kanonizovao žrtve zločina u Pivi i uvrstio ih u diptih svetih. Sveti novomučenici pivski se proslavljaju 7. juna. Jedna od pivskih mučenika je i Sveta mučenica Jaglika Pivska. Vidimo da su Nemci brutalne zločine činili nad našim narodom ne samo na području Srbije, već na celokupnom srpskom etničkom prostoru, tj. svuda gde je živeo srpski narod.   

Profimedia
 

Nemačka nikada nije do kraja denacifikovana, a nas optužuje da smo genocidni

Nemačka nažalost nikada nije do kraja denacifikovana, što potvrđuju i brojni posleratni nemački funkcioneri koji nikada nisu odgovarali za svoja zlodela, već su nastavili da obavljaju funkcije i u ,,demokratskoj'' Nemačkoj. Gasne komore, koncentracioni logori, kamioni-ubice, tzv. dušegupke - sve nas to podseća dokle ljudsko zlo može da ide, ali i opominje da uvek moramo biti oprezni, da se istorija ne bi ponovila. Što bi naš narod rekao: bilo - ne povratilo se. 

Nažalost, ta i takva Nemačka, je još i drska, pa je među vodećim državama Zapada od onih koje žele da srpskom narodu stradalom od gonocida, stave žig zločinačkog i genocidnog naroda. Ali, ni ovoga puta, Nemcima, koji nikako da nauče lekcije iz istorije, neće uspeti da pobede Srbiju i srpski narod. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike