Vučićev ceo govor povodom Dana Evrope: "Srbija će biti na evropskom putu, bilo to popularno ili ne"

09.05.2024

19:21

0

Predsednik Srbije je dodao da se, u skladu sa tom porukom, nada da ćemo imati i više dobrih poruka iz Brisela u narednom periodu

Vučićev ceo govor povodom Dana Evrope: "Srbija će biti na evropskom putu, bilo to popularno ili ne"
Aleksandar Vučić i Emanuel Žiofre - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je članstvo u Evropskoj uniji strateška i stalna pozicija Srbije koja se neće menjati u skladu sa dnevnom politikom. 


Govoreći na svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, koju je u Botaničkoj bašti organizovao šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, Vučić je rekao da je to nekada manje, a nekada više popularno, ali da se neće menjati.

"Verujem da i mi možemo da doprinesemo, bar u nekim stvarima, onome što je dobro za Evropu. Da, mislimo da pripadamo Evropi, mislimo da je Evropa naša kuća i Srbija će biti na evropskom putu, bilo to popularno ili ne. Nekada je manje, nekada je više popularno, ali je to naša strateška i stalna pozicija koja se neće menjati u skladu sa dnevnom politikom", poručio je Vučić. 
Tanjug/Rade Prelić
 


Dodao je da se, u skladu sa tom porukom, nada da ćemo imati i više dobrih poruka iz Brisela u narednom periodu, pre svega što se tiče otvaranja daljih klastera, daljeg napredovanja Srbije na evropskom putu.

"A mi ćemo morati da se potrudimo da važne uslove, reformske uslove, ispunimo i u pogledu vladavine prava, slobode medija. Mislim da je važno da mi nastavimo sa našim reformama i da ispunimo ono što ste vi nazvali uslovima i siguran sam da će vlada Miloša Vučevića uložiti ogromnu energiju u ispunjavanje tih zadataka. A vama hvala što o Srbiji brinete, što Srbiju poštujete", rekao je Vučić. 

On je istakao da je važno da sprovodimo reforme, da u mnogim oblastima ne zaostajemo za EU, ali da ima još dosta toga.

"Ne želim da govorim, ali čak i ako nismo dobri koliko biste vi voleli, niti slušamo bespogovorno koliko bi možda bilo bolje po nas, ali verujem da gordost i aroganciju vi više, a mi manje, nismo mogli da ostavimo po strani i da pričamo o budućnosti i tome šta je pred nama", rekao je Vučić.
On je u svoje i ime građana Srbije još jednom čestitao svima Dan Evrope, kao i građanima Srbije koji žele da budu deo Evrope.

"Mislimo da pripadamo Evropi i bićemo na evropskom putu, to je naša strateška i stalna pozicija koju nećemo menjati", rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija izuzetno poštuje EU i da želimo da joj se približimo što je moguće pre. 
"Nastavićemo da radimo. I vama lično, dragi Emanuele, mnogo hvala na posvećenosti, mnogo hvala na napornom radu, mnogo hvala što ponekad razumete i našu kapricioznost i hvala što se tako beskompromisno zalažete za bolju poziciju Srbije", rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike