Aleksandar Đurđev: Srbiju posetio najmoćniji čovek na svetu, Vučić digao srpsko-kineske odnose sa partnerstva na nivo zajedničke budućnosti!

09.05.2024

11:55

0

On je istakao da je Srbija među svega tri evropske zemlje koje je kineski predsednik Si Đinping posetio nakon nekoliko godina pauze od poseta na Starom kontinentu

Aleksandar Đurđev: Srbiju posetio najmoćniji čovek na svetu, Vučić digao srpsko-kineske odnose sa partnerstva na nivo zajedničke budućnosti!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Srbija je prva evropska zemlja koja je saradnju sa Kinom podigla sa partnerskog na nivo zajedničke budućnosti. Govorimo o saradnji sa najmnogoljudnijoj i uskoro ekonomski najsnažnijoj zemlji sveta, zemlji koja ulaže i gradi na svim kontinentima, na svim meridijanima.

Svedočimo istorijskim danima koji će zauvek promeniti našu budućnost, ali na način da će Srbija biti deo nove budućnosti pune potencijala i razvoja. Lični pečat predsednika Srbije Aleksandra Vučića u svemu tome je presudan, te dovoljan da bude decenijama, a verovatno o vekovima unapred pamćen,  izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da je Srbija među svega tri evropske zemlje koje je kineski predsednik Si Đinping posetio nakon nekoliko godina pauze od poseta na Starom kontinentu.

- Možemo samo da zamislimo koliki će to imati geopolitički i geoekonomski odjek na planetarnom nivou, koliko će to podići ugled i rejting naše zemlje. Privilegovani smo da sa jednom takvom civilizacijom čije se trajanje meri milenijumima - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je istakao da je dvadesetak potpisanih sporazuma i memoranduma između Srbije i Kine u različitim oblastima samo početak pune primene Sporazuma o slobodnoj trgovini koji su te dve zemlje potpisale krajem prošle godine.

- Apsolutno sam ubeđen da Kina širom sveta intenzivno lobira ne samo za to da što više zemalja glasa protiv rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, već i u Evropi da pojedine zemlje glasaju protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Budite uvereni da kriza na Kosmetu i u Bosni i Hercegovini ovoga puta neće moći da se rešava bez učešća azijskog džina - zaključio je Đurđev. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike