Đilasovci prekrečili murale na Vračaru! Smetaju im Njegoš, Stefan Nemanja i Tesla! (FOTO)

09.04.2024

12:32

1

Očigledno je da po mišljenju đilasovaca Vračar ne može da trpi ništa nacionalno jer pristalice prozapadne opozicije ponosno ističu kako su stanovnici ovog "elitnog" dela grada

Đilasovci prekrečili murale na Vračaru! Smetaju im Njegoš, Stefan Nemanja i Tesla! (FOTO)
Smetaju im murali - Copyright ATAImages/Antonio Ahel 24sedam/Katarina Mihajlović Profimedia Wikipedia

Jutros u 5.10 đilasovci su prekrečili murale u Ulici kralja Milutina i Njegoševoj.

Na zgradama su bili oslikani nacionalni simboli i ličnosti kojima se Srbija ponosi - Stefan Nemanja, Nikola Tesla, Petar II Petrović Njegoš...

Uz njih, na muralima su bili predstavljeni i Hram Svetog Save i Beograđanka, simboli srpske prestonice.

Ipak, nekome je i ovo smetalo, nekome je i ovo upadalo u oči i "vređalo".

Očigledno je da po mišljenju đilasovaca Vračar ne može da trpi ništa nacionalno jer pristalice prozapadne opozicije ponosno ističu kako su stanovnici ovog "elitnog" dela grada.

 

 

Beograd im je samo uži centar grada

Poznato je da Đilasovci Beograđanima smatraju samo stanovnike Vračara, Dorćola i, eventualno, Novog Beograda. 

Zato su se i lideri opozicionih stranaka tamo i "skućili".

Naime,tajkun Dragan Đilas na Vračaru poseduje nekoliko nekretnina, a kako je pisao 24sedam, i Miloš Jovanović poseduje stan od 80 kvadratnih metara baš u ovoj opštini.

Iako konstantno šire laž da su pobedili u Beogradu na izborima 2023. godine, za njih Beograd nije ništa drugo do najužeg centra. 

Mladenovac, Lazarevac, Surčin, Borča... za njih su potpuna nepoznanica.

Zato su u srcu Vračara primetili murale i odlučili da iste uklone!

Iako je prilično logično da u Njegoševoj ulici postoji mural posvećen jednom od najvećih srpskih pesnika i filozofa, đilasovcima je očigledno smetalo da njegov lik krasi ovu ulicu u Beogradu.

Foto: 24sedam
 

Smeta im Njegoš zbog "genocida"?

U jeku priče o navodnom genocidu nad muslimanima u Srebrenici, kada se sprema sramna rezolucija, a koju zdušno podržavaju i Marinika Tepić i Đilas, a Miloš Jovanović o istoj ćuti, poteže se stara priča o pokušaju da se i Njegoš satanizuje.

Podsećamo, pre nekoliko godina potegla se priča o tome da je Njegoš pisac i vladar koji u svom delu "Gorski vijenac" podstiče i poziva na genocid nad Bošnjacima! 

 

 

Ovakve sulude tvrdnje koje, blago rečeno, nemaju veze s mozgom, iznosi i Marinika Tepić govoreći o Srebrenici. Ona čak i zahteva da se Srbi proglase genocidnim narodom!

Tako da apsolutno ne bi čudilo da je ona, zajedno sa svojim kolegama iz koalicije "Nasilje protiv Srbije" donela odluku da prefarba lik srpskog velikana.

Osim Njegoša, i najveći srpski i svetski naučnik Nikola Tesla je đilasovcima trn u oku.

Profimedia
 

Teslu konstantno svojataju Hrvati, iako je njegov otac bio pravoslavni sveštenik.

Iako su Ustaše pobile sve naslednike Tesline, ipak, sada kada im odgovara, tvrde da je on Hrvat. S obzirom na to da se pripadnici đilasove opozicije konstantno izvinjavaju Zapadu i Hrvatima, tako ovim postupkom pokušavaju da obrišu neopozivu činjenicu da je Nikola Tesla Srbin.

Srbin iz Hrvatske, kao i mnogi Srbi koji su proterani tokom  zločinačke "Oluje" 1995. godine.

Dalje, naslikan je bio i Stefan Nemanja kao utemeljivač srpske srednjovekovne države i simbol srpskog naroda. Smetao im je spomenik, zašto im ne bi smetao mural?

Da se podsetimo, na Savindan 2021. godine kada je spomenik svečano otkriven, održan je protest na platou ispred Filozofskog fakulteta. Naravno, glavnu reč tada vodila je srbomrziteljka Aida Ćorović.

24sedam/Katarina Mihajlović
Spomenik Stefanu Nemanji

 („Ono pašče Ćorovića („) crn mu obraz bio!", piše u Gorskom Vijencu. Možda Aida zasluži da je se seti i neki budući Njegoš, zbog svih gnusnih reči i dela).

Mesecima su pljuštale uvrede na račun spomenika, a na tajkunskim televizijama vodile su se polemike i diskusije na ovu temu...

Pošto pristalice đilasove opozicije Srpsku pravoslavnu crkvu smatraju zlom, verujemo da im najviše smeta što se u samom centru Vračara nalazi Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva na Balkanu.

Printscreen
 

Pošto jedan ljubitelj Đilasovaca, a vatreni autonomaš i mrzitelj svega srpskog, sada već uveliko poznati Dinko Grugonjić, za srpske crkve u Vojvodini govori da su "monumentalno odvratne" i da će od istih praviti pabove, zašto čudi što se prikaz Hrama na zidu prefarbao?

Da mogu, verovatno bi u Svetosavskom hramu napravili "neku zajebanciju", kako je rekao Gruhonjić...

Prekrečili i mural Ratka Mladića

Aida Ćorović je tada zbog murala srpskog generala na Cvetnom trgu u Beogradu pozivala na "antifašističku revoluciju",

Grafit sa fasade zgrade u Negoševoj 38 i 38b uklonjen je u decembru 2021. godine.

Da li bi želeli mural posvećen Dinku Šakiću?

Pošto im smeta sve što je srpsko, postavlja se pitanje da li bi im odgovaralo da u srcu srpske prestonice bude naslikan zločinac Dinko Šakić?

Jer, kada je u pitanju odbrana sramnih izjava Dinka Gruhonjića koji je istakao da je ponosan jer deli ime sa ozloglašenim ustašom Dinkom Šakićem, tu su đilasovci u prvim redovima.

Tako je, podsetimo, podršku među prvima pružila Đilasova najbolja drugarica iz stranke Marinika Tepić. Aida Ćorović je tvrdila da je snimak na kome se čuju gnusne izjave Gruhonjića lažne i "montirane"...

Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans
 

Poznate face, isti stavovi... Ne čudi činjenica da im u njihovom "prirodnom" habitatu, na Vračaru, smeta bilo šta srpsko.

Smeta podsetnik da je Srbija ponosna i na Teslu, i na Njegoša i na Stefana Nemanju, ali i mnoge druge koji se, za razliku od njih, nikada nisu stideli što su Srbi i nisu saginjali glavu ni pred kim.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike