SNS i koalicioni partneri predali potpise za izbore u Beogradu

07.04.2024

11:26

0

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zajedno sa još 14 stranaka i udruženja počeli su juče u podne prikupljanje potpisa podrške

SNS i koalicioni partneri predali potpise za izbore u Beogradu
Copyright Tanjug/Video

Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri predali su potpise za izbore u Beogradu.

SNS je tako nastavila trend iz prethodnih izbornih ciklusa kada je u rekordnom roku uspela da prikupi potpise podrške građana Srbije. 

Tanjug/Video
 

 

Podsetimo, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zajedno sa još 14 stranaka i udruženja počeli su juče u podne prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" za predstojeće beogradske izbore 2. juna u više gradskih opština.

Tanjug/Video
 

 

 

Naziv liste za predstojeće izbore u Beogradu je "Aleksandar Vučić- Beograd sutra"- Ivica Dačić socijalistička paritja Srbije (SPS), Rasim Ljajić- Socijaldemokratska partija Srbije (SDP), Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda- (PUPS)- Solidarnost i pravda, Milan Stamatović- Zdrava Srbija (ZS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS), dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka (SRS), Aleksandar Vulin - Pokret socijalista (PS), Nenad Popović- Srpska narodna partija (SNP), Ivan Karić- Zeleni Srbije- Zeleni, dr Balit Pastor - Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, Andreja Mladenović- Samostalna srpska stranka, Saša Borojević- Porodični alarm, Milos Vučević- Srpska napredna stranka (SNS).

Tanjug/Video
 

 

Potpis podrške dao je juče i predsednik Srbije i član predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić, a pored njega podršku listi dali su i predsednik SPS-a Ivica Dačić kao i predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski. Potpise podrške dali su potpredsednik Glavnog odbora SNS Vladimir Orlić, kao i članovi Predsedništva Marija Zdravković, Zlatibor Lončar, Tomislav Momirović, Darija Kisić. 

F.S./ATAImages
 

 

U prostorijama Opštinskog odbora Savski venac, potpis podrške izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" dali su potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić i predsednik Privremenog organa grada Beograda i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić. Podršku su dali i potpredsednica GO Irena Vujović, članovi Predsedništva SNS Jelena Tanasković, Goran Vesić i Nebojša Bakarec, Marko Kešelj, Dubravka Đedović Handanović, funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić, predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović.

Tanjug/Marko Đoković
 

 

U opštinskom odboru SNS u Obrenovcu zajedničkoj listi su među prvima podršku potpisima dali članovi Predsedništva stranke Arno Gujon, Marko Đurić i Miroslav Čučković, kao član Glavnog odbora Aleksandar Mirković, kao i član SNS Dejan Tomašević. Pored njih potpis podrške su dali i predsednik Gradskog odbora Socijalističke Partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

Podršku listi oko SNS danas je dao i veliki broj građana.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić raspisala je 3. aprila izbore za Skupštinu grada Beograda za 2. jun ove godine i poručila da su njena vrata za dijalog otvorena. Brnabić je pozvala da izborna utakmica bude fer i korektna, a da svi građani izađu na izbore i pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i da se razvija. Za podnošenje izborne liste za gradske izbore potrebno je da se prikupi najmanje 3 000 potpisa građana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike