Izbori u Beogradu 2. juna: Ana Brnabić ih raspisala!

03.04.2024

17:06

0

Pozivam i sve građane Beograda da izađu na izbore i da na taj dan, koji je uvek praznik demokratije, svojim glasom pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i kako da se razvija u budućnosti, poručila je predsednica Skupštine Srbije

Izbori u Beogradu 2. juna: Ana Brnabić ih raspisala!
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas u 17 časova raspisala je izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

Brnabić je danas ranije, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije posle Kolegijuma, istakla da nema nikakvih mogućnost da se datum izbora za Beograd pomeri i da će raspisati beogradske izbore za 2. jun.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Ovo je bila moja zakonska obaveza koju sam najkasnije do kraja današnjeg dana morala da ispunim. Izabrala sam poslednji mogući datum za raspisivanje beogradskih izbora, jer smo na zahtev opozicije i izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlučili da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem mogućem terminu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije - rekla je ona i dodala:

- Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila sam da pokušam da pokrenem dijalog, da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima pokušam da učinim sve da ovi, kao i svi naredni izbori u Republici Srbiji proteknu u najboljem redu, u skladu sa najvišim demokratskoim standardima, i da pokažemo, do čega mi je bilo posebno stalo, ozbiljnost i odgovornost koju dugujemo svim građanima Republike Srbije.

"Vrata ostaju otvorena za dijalog"

- Želim da iskoristim ovu priliku da naglasim da moja vrata ostaju otvorena za dijalog. Ukoliko postoji bar malo želje da pokažemo svim građanima Republike Srbije, bez obzira na lokalnu samoupravu, svim građanima Republike Srbije, da ipak nekada možemo zajedno da radimo na stvarima koje su bitne za sve naše građane, bez obzira na njihove političke afinitete i opredeljenost.

- Sada je naša zajednička obaveza, dužnost, da izborni dan protekne u najboljem mogućem redu, u duhu poštovanja, tolerancije i demokratskih vrednosti. Zato pozivam sve stranke i koalicije da se nadmeću u idejama i planovima i da u svakom trenutku, koliko god je to moguće, vode računa da izborna utakmica bude fer i korektna. Pozivam i sve građane Beograda da izađu na izbore i da na taj dan, koji je uvek praznik demokratije, svojim glasom pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i kako da se razvija u budućnosti - poručila je predsednica Skupštine Srbije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike