Šapić: Izbori u Beogradu su više od lokalnih izbora, oni su nacionalno vrednosni referendum

07.04.2024

10:33

0

Na predstojećim izborima opredeljujemo se da li želimo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika Beograda, rekao je Šapić

Šapić: Izbori u Beogradu su više od lokalnih izbora, oni su nacionalno vrednosni referendum
Copyright Beoinfo

Ovi Beogradski izbori koji dolaze su sve samo nisu lokalni izbori. Кonačno smo došli do toga hoćemo li da imamo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika ili antisrpsku vlast? I kada me pitaju, pa kako, šta to znači srpski gradonačelnik? To znači da ne postoji srpski način promene sijalica, asfaltiranja puta ili izgradnje škole. Nema tu srpskog načina, i ovde je sada sve potpuno jasno. Na predstojećim izborima opredeljujemo se da li želimo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika Beograda, a to znači gradonačelnika koji će u ovom teškom geopolitičkom momentu, pored brige o važnim lokalnim temama, podjednako voditi računa i o očuvanju nacionalnih vrednosti i interesa srpskog naroda – rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Ističe da je čitav svoj život u lokalnoj politici, punih 14 godina, i da bi najviše voleo kada bi moglo samo o tome da se polemiše, međutim, stvari na koje ukazuje su kako kaže, daleko važnije.

- Ukoliko ne rešimo to pitanje očuvanja nacionalnog, srpskog, džaba nama sve. Neće imati ko da nam ide u škole, niti ćemo znati šta nam deca uče u školama i vrtićima. Ukoliko na te bazične stvari ne utičemo, izgubili smo identitet, izgubili smo državu, izgubili smo narod, i kada svega toga nema koga onda briga da li smo osvetlili tamo neku ulicu – objasnio je Šapić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike