Vučić saopštio naziv liste SNS: Beograd je privredni motor Srbije, zato je važno da dobijemo poverenje građana

06.04.2024

13:24

0

Autor: 24sedam

Njega je dočekao veliki broj građana, koji su ga srdačno pozdravljali i fotografisali se sa njim

Vučić saopštio naziv liste SNS: Beograd je privredni motor Srbije, zato je važno da dobijemo poverenje građana
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas štand Srpske napredne stranke gde je počelo prikupljanje potpisa za tu listu za predstojeće beogradske izbore. 

Njega je dočekao veliki broj građana, koji su ga srdačno pozdravljali i fotografisali se sa njim.

-Bez obzira na to koliko mi o tome govorili, nisam siguran da ljudi mogu da razumeju poziciju Srbije, kao i situaciju u Evropi i svetu. Potrebno nam je jedinstvo. Pred nama su ne laki dani, od prijema tzv. Kosova u SE, pritisaka, ali zemlja mora da se razvija, da ide napred, to nije pitanje političkih razlika i sujeta. Beograd je važan, on je privredni motor Srbije, Beograd mora da bude na dobrom putu, od EXPA, metroa, obilaznice, najvećih bolnica i domova zdravlja u celoj zemlji, novih muzeja, Beograda na vodi što sve mora da se gradi da bi zemlja mogla da ide napred. Zato je važno da dobijemo poverenje građana. Zato sam došao kao građanin, da ih podržim da pobede ubedljivije nego prošli put. Lista će se zvati "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", sledi Ivica Dačić i drugi lideri... rekao je Vučić u obraćanju.

Tanjug/Marko Đoković
 

 

-Imamo većinu na parlamentarnim izborima, na njihov zahtev smo raspisali izbore. Uvek sam bio za izbore. U ovoj zemlji mora da se radi, da se gradi, da sve bude u zakonskim okvirima, rekao je Vučić.

-Mislim da je važno to što rade sa ODIHR-om, EU, da se učini sve što može. To je važno zbog građana. Politički činioci koji bi da bojkotuju su sami sebi to učinili. Moramo da uverimo sve građane, sve preporuke ćemo ispuniti. Da budemo sasvim fer. Da je birački spisak za nešto kriv, to su bajke za malu decu. Evo, kako mrtav čovek glasa? Da neko izađe umesto njega? Sa lažnim dokumentima? Da rizikuje 20 godina robije? Kada ne mogu da opravdaju sopstveni poraz, uvek je neko drugi kriv, rekao je Vučić.

-Imamo mnogo posla, ja ujutru već idem u Pariz. Juče su već neki pokušali, pre odluke PS da završe posao u Savetu Evrope i zahvaljujući intervenciji dve zemlje to se nije dogodilo, rekao je Vučić i dodao da se borba nastavlja.

Tanjug/Marko Đoković
 

 

-Beograd danas i pre 10 godina je nebo i zemlja. Od Ikee do Džejmija Olivera, od zatvorenih do otvorenih muzeja, od izgubljenog umetničkog blaga do vraćanja u zemlju. Beograd mora da ide napred. Sledeći parlamentarni izbori će biti 2027, kao i predsednički, a 2028. novi beogradski, rekao je Vučić.

-Prvo je bilo neće 28. april, ajde onda poslednji datum, sada traže sve zajedno, ranije tražili sve odvojeno, sada traže sve za jesen, spominjali su i godišnjicu 3. maja, evo iskoristili su priliku. Ne mogu da iskoriste jer narod razmišlja o sebi, voli ovaj grad i ovu zemlju, više nego što vole bilo koga od nas i doneće odluku u svom interesu, rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike