Miloš Francuz deli ultimatume i pretnje: Hoće da država prekrši sopstvene zakone i mašta o ,,lex specialisu''!

02.04.2024

11:32

0

Očigledno da opozicija i dalje sanja lex specialis, nadajući se da će se ponoviti 1997. godina. Ipak, imaju ,, samo'' jedan problem, a to je da ih narod nikako neće i da sva istraživanja pokazuju da u Beogradu stoje daleko gore nego 17. decembra

Miloš Francuz deli ultimatume i pretnje: Hoće da država prekrši sopstvene zakone i mašta o ,,lex specialisu''!
Miloš Jovanović i Dragan Đilas - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Miloš Jovanović, zvani Francuz, koji je lider koalicije NADA i istaknuti Đilasov saveznik, rekao je, gostujući u emisiji na opozicionoj N1 televiziji, da je tokom razgovora sa predstavnicima vlasti Đilasova NATO opozicija iznela tri zahteva, ali da je najsporniji bio onaj da se svi lokalni izbori održe istog dana.

- Ne znam zašto im je to toliki problem. Pritom je to jako bitno iz dva razloga. Prvi je kako bi se smanjila mohućnost zloupotrebe prava na prebivalište, a drugi kako bi se građani motivisali da izađu na izbore - rekao je Francuz, zanemarivši činjenicu da su to redovni lokalni izbori i da bi u slučaju ispunjenja opozicionih zahteva mnogima morao da se na silu produži ili skrati mandat. 

Jovanović je naveo da je opozicija vladajućoj koaliciji predložila rešenje kako da lokalni izbori budu održali istog dana.

- Moguće je leks specijalisom ili izmenom i dopunom zakona o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi i to može brzo da se reši. Sve smo im dali gotovo - rekao je Jovanović.

- Videćemo kako će se vlast poneti. Da li će prihvatiti naše zahteve. Mi smo odluke doneli, sada ostaje samo da vidimo šta su oni odlučili - istakao je Miloš Francuz. 

Očigledno da opozicija i dalje sanja lex specialis, nadajući se da će se ponoviti 1997. godina. Ipak, imaju ,,samo'' jedan problem, a to je da ih narod nikako neće i da sva istraživanja pokazuju da u Beogradu stoje daleko gore nego 17. decembra. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike