Đilasov lažni desničar: Ovako je nakon sastanka sa strancima Miloš Francuz sprečio ujedinjenje desnice i prešao u jato NATO opozicije (FOTO)

12.03.2024

15:14

0

Nakon ovog misterioznog sastanka Đilasov lažni desničar je promenio ploču i okrenuo se ka saradnji sa prozapadnim NATO partijama, što teško da može biti slučajnost

Đilasov lažni desničar: Ovako je nakon sastanka sa strancima Miloš Francuz sprečio ujedinjenje desnice i prešao u jato NATO opozicije (FOTO)
Ilustracija - Copyright Milos Tesic/ATAImages/Printscreen/X

Miloš Jovanović, poznatiji kao Francuz, pokazao je svoje pravo lice kada se i formalno ujedinio sa Đilasovom koalicijom Srbija protiv nasilja i Inicijativom Proglas. 

Ovaj lažni desničar, koji služi za to da deo prevarenih desničarskih glasača prevede žedne preko vode do Đilasovog jata, nastavlja kontinuirano da zajednički dejstvuje sa strankama koje vode autošovinističku politiku i govore sve najgore protiv sopstvenog naroda. 

Lideri tajkunske liste Srbija protiv nasilja i koalicije NADA potpisali su dogovor o ,,uslovima za poštene, slobodne i fer izbore" u kome se u pet tačaka navodi šta treba da bude ispunjeno da bi izborni proces bio regularan, čime su prevarantski aludirali na to da je navodno dosad izborni proces bio neregularan.

Dogovor je potpisan na inicijativu autošovinističkog Proglasa, nakon sastanka svih ovih partija i grupacija. Ekipa oko Proglasa, zajedno sa Đilaosvom listom i lažnim desničarem Milošem Jovanovićem, nastavila je uporno da obmanjuje javnost sa tvrdnjama o neregularnim prethodnim izborima, pa u sklopu toga sada su oni navodno osmislili plan po kome će se tobož izboriti za fer i poštene izbore.

U Srbiji je u toku  pokušaj pravljenja nekakvog novog DOS-a, a kao i u slučaju petooktobarske obojene revolucije, nije dovoljno da se u taj front pod dirigentskom palicom stranaca uključe samo otvoreno drugosrbijanske partije i pojedinci, već je nužno ubaciti i desno krilo, odnosno kvazipatriote i lažne desničare poput Jovanovića i njegove koalicije NADA.  

Foto: pritscreen
 

Da je Miloš Jovanović odavno u tom antisrpskom stroju, pokazao je još tokom predizborne kampanje, kada je jasno stavljao do znanja da će nakon izbora ići jedino u koaliciju sa Đilasovom NATO koalicijom i ni sa kim drugim, i to na svim nivoima. Ostaje nejasno kako je to Jovanoviću trenutna srpska vlast izdajnička, dok mu ne smeta da u koalliciju ide sa Marinikom Tepić koja smatra da su Srbi izvršili genocid u Srebrenici. Jovanović nema nikakav problem da ide u koaliciju sa onima koji su za nezavisno Kosovo i zalažu se uvođenje sankcija Rusiji. 

Miloš Jovanović, koji je i francuski državljanin, mesecima pred izbore je opstruisao i na kraju sprečio ujedinjenje desnice, a to nije bilo nimalo slučajno. Jovanović je, naime naglo promenio mišljenje i eksplicitno i javno krenuo u pravcu Đilasove NATO liste tek posle sastanka sa predstavnicima zapadnih ambasada, a koji je trebalo da bude tajni satsanak. Na Jovanovićevu nesreću, novinari su nekako uspeli da saznaju za ovo sastančenje, pa su službenici zapadnih ambasada uslikani kako pokušavaju tajnovito da napuste prostorije Jovanovićeve stranke. 

Jovanović je u jeku predizborne kampanje, uhvaćen na delu kako šuruje sa strancima ne bi li došao na vlast na izborima koji su kasnije održani ili mimo njih u nekakvoj novoj obojenoj revoluciji. Tako su se lider Novog DSS-a i njegov šef kabineta Zdravko Veselinov, sastali u sedištu stranke sa službenicima političkog odeljenja Amabasade SAD u Beogradu Timoti Krobotom, Merilin Mišel i Denisom Ibišbegovićem. Njihovom sastanku sa Amerikancima su se potom pridružili i Vilijam Hopkinson, šef političkog odeljenja u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu, Džek Votson i Vladan Avramović, službenici istog odeljenja.  

Informer
 

Nakon ovog misterioznog sastanka Đilasov lažni desničar je promenio ploču i okrenuo se ka saradnji sa prozapadnim NATO partijama, što teško da može biti slučajnost. 

Tim činom se Jovanović bespovratno stavio na stranu otvorenih srpskih neprijatelja i politike koja se zalaže za priznavanje tzv. Kosova, uvođenje sankcija bratskoj Rusiji, odricanje od Republike Srpske i svih Srba u regionu, uvlačenje u NATO pakt, kome pripada i Francuska, čiji je državljanin ovaj Đilasov lažni desničar. 

 

 

Da je Jovanoviću i sličnima mesto među đilasovcima pokazuje i to što je Jovanović poput njih sklon nasilju, što se pokazalo kada je divljao u Skupštini Srbije pre nekoliko meseci zahtevajući ultimativno raspisivanje izbora, koje je na kraju  i dobio. Osim zajedničke sklonosti ka nasilju, Jovanović sa đilasovcima deli i karakterne crte licemer(j)a, obzirom na to da je zahtevao izbore, pa kada je na istim izborima opozicija izgubila, počeo je da manipuliše i obmanjuje građane Srbije pričama o nekakvoj izbornoj krađi, jer mu se rezultat nije svideo

Interesantno je i to da je, dok su Srbi terorisani na Kosovu i Metohiji, Jovanović bio jedan od retkih koji je mogao nesmetano da uđe u južnu srpsku pokrajinu i kreće se slobodno po njoj, bez da ga ometaju Kurtijeve falange. Da li je to vraćanje usluge Jovanovićevoj partiji, zbog amnestije koju je Vojislav Koštunica potpisao davne 2001. godine ili zbog toga što su Jovanović i Kurti u istom (geo)političkom stroju, ne znamo. Znamo samo da bi najadekvatniji naziv nove koalicije Srbije protiv nasilja, koalicije NADA i Proglasa bio  ,, Proglas za nasilje protiv Srbije, zdravog razuma i svake nade''. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike