Za njega su "bitange" i "mediokriteti"! Osim što pljuje po Srbiji i žrtvama Jasenovca, Gruhonjić vređa i studente kojima predaje!

30.03.2024

12:59

0

Još jedan snimak pokazao je da profesor Gruhonjić ni o svojim studentima nema lepe reči

Za njega su "bitange" i "mediokriteti"! Osim što pljuje po Srbiji i žrtvama Jasenovca, Gruhonjić vređa i studente kojima predaje!
Studenti ustali protiv govora mržnje - Copyright NS Uživo/Privatna arhiva

Od četvrtka studenti Univerziteta u Novom Sadu mirno protestuju na Filozofskom fakutetu.

Oni su tražili da vanredni profesor Dinko Gruhonjić bude suspendovan nakon užasnih i sramnih izjava na festivalu Rebedu u Dubrovniku prošle godine.

Naime, pre nekoliko nedelja isplivali su skandalozni snimci sa ovog festivala na kojima je Dinko Gruhonjić izgovorio da je ponosan činjenicom da deli ime sa ustašom Dinkom Šakićem!

NS Uživo
 

Profesor je poznat i po svojim antisrpskim stavovima, prozivkama na račun Srpske pravoslavne crkve i njenih zvaničnika...

Sve ove činjenice navele su studente da ustanu i podignu glas protiv govora mržnje i profesora koji bi trebalo da im bude uzor i da ih uči drugim stavarima, a ne mržnji, i to prvenstveno prema Srbiji.

Ipak, još jedan snimak sa pomenutog festivala pokazao je da profesor Gruhonjić ni o svojim studentima nema lepe reči.

 

 

- U svakoj generaciji studenata kojoj ja predajem, to je prosto generacijski, antropološki, biološki normalna stvar, imate jednu manjinu izvanrednih studenata, imate manjinu bitangi i ostalo su mediokriteti - rekao je Gruhonjić, pa nastavio:

- I ti taj posao najviše radiš zbog ovih izvanrednih studenata, oni su to pogonsko gorivo koje tebe vozi...

Baš kao što i oni koji ga podržavaju, poput Marinike Tepić i Borka Stefanovića, misle da su iznad svih, da su "elita" i "obrazovan i kulturan" sloj ovog društva, baš tako i "veliki" profesor izjavljuje da "gorivo koje ga vozi" čini jedna šaka studenata koji su "izvanredni".

Kontramiting defile đilasovaca

Kao odgovor na mirne proteste studenata, pojedini profesori Filozofskog fakulteta okupili su se da pruže podršku Gruhonjiću.

24sedam
 

Njima, očigledno, njegovi stavovi nisu sporni, pa tako ne čudi da su im se na skupu pridržili čuveni autonomaši i srbomrsci: Bojan Pajtić, Marinika Tepić, Borko Stefanović, kao i Nenad Čanak, koji ni u jednom trenutku nisu osudili govor mržnje, a navodno se zalažu za Srbiju bez nasilja i mržnje.  

U jednom trenutku, nekolicina Dinkovih branioca predvođeni profesorom Vladimirom Mihićem je krenulo da skida srpsku zastavu i na taj način je pokazan odnos profesora sa Filozofskog fakulteta i opozicije prema zastavi Republike Srbije

Šta to uopšte znači? Nazivajući mlade ljude bitangama i mediokritetima sa kojima mu je teško da radi jer je "bolji" od njih, samo je potvrdio ko je i šta je.

Tako su mu i Hrvati bolji, pa zato ide u "Lijepu njegovu" da pljuje po Srbij. 

Uz sve to, ne živi od "goriva koje ga vozi", već od plate univerzitetskog profesora, barem zvanično.

Ono što treba napomenuti je da je angažovan i na drugim projektima iz oblasti medija, gde pored dodatnih finansija koje dobija od stranih fondacija, piše i distribuira tekstove čiji cilj je blaćenje i unižavanje države Srbije).

NS Uživo/Privatna arhiva
 

O "vožnji" u vokabularu profesora ovoga puta neće biti reči, ali je samo još jedan dokaz da takav na jednom državnom univerzitetu nije potreban..

Gruhonjić koristeći poziciju profesora utiče i na obrazovanje i moguće formiranje kritičkog mišljenja budućih generacija novinara, a svojim toksičnim stavovima utiče na mlade iz pozicije autoriteta.

Ali, srećom, studanti ga ne žele. Pokazali su to mirnim protestima, pokazali su time što su odali počast svim žrtvama ustaških logora, onih istih na čijem je čelu bio Dinko, onaj drugi, kog ovaj "naš" (ili "njihov?) u dobrom svetlu pominje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike