Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ulazi u treći dan: Evo kako izgleda autentični novosadski autošovinista! (VIDEO)

30.03.2024

08:07

0

Ja sam autonomašica, ja sam ateista, ja sam anti fašistkinja. Ja podržavam Ukrajinu. Nisam za Putina, nisam za Rusiju - urlala je gospođa, pokušavajući da isprovocira prisutne!

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ulazi u treći dan: Evo kako izgleda autentični novosadski autošovinista! (VIDEO)
Protesti u Novom Sadu - Copyright NS Uživo

Blokada Filozofskog fakulteta ulazi u treći dan. Studenti su sinoć organizovali projekciju filma "Dara iz Jasenovca" ispred Filozofskog fakulteta kako bi na simboličan način podsetili javnost o stradanju srpskog, jevrejskog i romskog naroda u zloglasnoj NDH.

Međutim, da poštovaoci lika i dela Dinka Gruhonjića nemaju mira govori i pokušaj provokacije izvesne gospođe tokom emitovanja filma.

- Ja sam autonomašica, ja sam ateista, ja sam anti fašistkinja. Ja podržavam Ukrajinu. Nisam za Putina, nisam za Rusiju - urlala je gospođa, pokušavajući da isprovocira prisutne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Studenti su gospođi koja predstavlja autentičnog novosadskog autošovinistu, kako to nalaže kućno vaspitanje poželeli dobro zdravlje i dug život i na ovaj način položili ispit ljudskosti.

Podsetimo, Gruhonjić je akademsku javnost uzburkao izjavom na tribini održanoj tokom festivala "Rebedu" u Dubrovniku, da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Zbog toga su studenti Univerziteta u Novom Sadu blokirali Filozofski fakultet, a kao svoj zahtev navode sankcionisanje profesora Dinka Gruhonjića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike