Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope!

28.03.2024

11:00

0

Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope!
Nebojša Bakarec - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

Treće, na Kosovu ne postoji demokratija. Na primer, Srbima je onemogućeno da glasaju na srpskim izborima. Opštinama sa srpskom većinom, na silu upravljaju Albanci. Kurtijeva vlast je fašistička i u praksi i u teoriji. Aljbin Kurti baštini sve vrednosti fašističke Velike Albanije iz II svetskog rata. Na albanskom delu Kosova, postoje hiljade javnih objekata, institucija, trgova, ulica, koji nose nazive po albanskim fašistima iz II svetskog rata, kao npr. po fašisti Džaferu Devi, koji je bio fašistički ministar unutrašnjih poslova fašističke Velike Albanije, koji je u smrt poslao stotine Jevreja iz Albanije tokom II svetskog rata. Na Kosovu postoje desetine ulica koje nose ime Džafera Deve. 

Informer
 

etvrto, Kosovo nije ispunilo dva uslova koji su postavili EU i izvestilac Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Dora Bakojani, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština i prestanak nasilne eksproprijacije zemljišta na severu KiM, u srpskim sredinama. 

Informer
 

Odluka EU o izvesnom prijemu lažne države Kosovo u Savet Evrope, predstavlja opasan presedan, jer je po prvi put predložen prijem entiteta koji nije član UN. To je političko nasilje EU, i ruši sve principe na kojima počivaju Savet Evrope i EU. Odluka o prijemu Kosova u Savet Evrope predstavlja još jedan dokaz sunovrata i kraja međunarodnog prava. Ova odluka EU odluka ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike