Sramotan zahtev prozapadnog NVO sektora: Hoće da zabrane učestvovanje generala Lazarevića na obeležavanju 25 godina NATO agresije! (FOTO)

22.03.2024

15:22

0

Sramotan zahtev prozapadne NVO

Sramotan zahtev prozapadnog NVO sektora: Hoće da zabrane učestvovanje generala Lazarevića na obeležavanju 25 godina NATO agresije! (FOTO)
General Vladimir Lazarević - Copyright Profimedia

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), organizacija koju čine ljudi poznati po tome što su svojevremeno organizovali proteste u znak podrške Aidi Ćorović, dok je skrnavila mural generala Mladića, sada je ustala protiv još jednog srpskog generala.

Naime, ova prozapadna NVO traži da general Vladimir Lazarević ne učestvuje na državnoj komemoraciji koja je zakazana za 24. mart u Nišu, povodom obeležavanja 25 godina od početka NATO agresije na SRJ.  

Razlozi koje navode u najmanju ruku su sramni - kako kažu, ovo bi bila "teška uvreda za civilne žrtve NATO bombardovanja i sve žrtve rata na Kosovu", a generala Lazarevića nazivaju "ratnim zločincem".  

Printscreen
 

Kako je ranije najavljeno, na 25. godišnjicu agresije, u kripti crkve Svetog Vasilija Ostroškog biće predstavljeno 1.139 imena vojnika, policajaca, dobrovoljaca poginulih na Kosovu od 1998. do 1999. godine i u Kopnenoj zoni bezbednosti od 2000. do 2003, koja će biti ispisana na 19 ploča.

Prema pisanju „Niških vesti“, Lazarević je i jedan od tri aktera dokumentarnog filma „Košare“, čiji autori Đorđe Bojanić i Dejan Jovanović imaju za cilj da se ovaj film 25. marta ili 14. aprila ove godine, prikaže u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, đacima uzrasta osmog razreda, kao i svih razreda srednjih škola. 

Tom prilikom, on je naglasio da je „NATO agresija na Jugoslaviju postupak bez presedana u istoriji ratovanja, i da se postavlja pitanje zašto je na kraju 20. veka izvršen takav zločin protiv čovečnosti, i to bez ikakve odgovornosti i kajanja“.

Po starom proverenom receptu - istina koja svedoči o svim (ne)delima učinjenim nad srpskim narodom u prethodnim ratovima, ali i oni koji su ponosno stajali u odbrani svoga naroda, smetaju prozapadnom faktoru, te je tzv. Inicijativa mladih za ljudska prava sada sramno ustala i protiv heroja generala Vladimira Lazarevića. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike