Aleksandar Đurđev pravo u centar: Kurtijeve metode Đilasove opozicije, to ne prolazi kod građana Srbije!

22.03.2024

14:25

0

Ceo ovaj narativ, koji tajkunska opozicija pokušava da unese u politički život Srbije, je već viđen kao model ponašanja Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista

Aleksandar Đurđev pravo u centar: Kurtijeve metode Đilasove opozicije, to ne prolazi kod građana Srbije!
Nasilje opozicije - Copyright Printscreen/RTS2

Povodom skandaloznog ponašanja poslanika Đilasove NATO opozicije u Skupštini Srbije, oglasio se predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev. 

- Neću biti nimalo iznenađen ako briselska opozicija pokuša da upotrebi i suzavac u sali Narodne skupštine. Ceo ovaj narativ, koji tajkunska opozicija pokušava da unese u politički život Srbije, je već viđen kao model ponašanja Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista – rekao je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Ovo što smo imali prilike da gledamo prethodnih par dana, ovo nipodaštavanja institucije Narodne skupštine, ovo najbesramnije omalovažavanje građana Srbije, predstavlja čist izliv mržnje prema državi Srbiji i njenim institucijama. Politika skandala, jer su se politike davno lišili, je sve što je ostalo od probriselske opozicije, a celu ovu farsu treba tumačiti kao jedno nesuvislo, nesportsko i krajnje nefer ponašanje – iako su izgubili izbore, opozicija, umesto da se ponaša konstruktivno i da bude korektivni faktor, ona je odlučila da se ponaša kao totalni gubitnik – izjavio je Đurđev. 

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

- Podsetiću vas da se izbori za odbornike Skupštine grada Beograda bliže, a u skladu sa tom činjenicom, sa sigurnošću mogu da kažem da će se opozicija, pre svega mislim na levo-liberalnu opoziciju, odnosno njeno delovanje, radikalizovati. Radikalizacija će biti praćene novim štancovanjem izmišljenih afera, zaoštravanjem retorike, a ovo sumanuto ponašanje nije ništa drugo nego pokušaj mobilizacije mase pred predstojeće izbore – rekao je Đurđev i dodao: 

- Mišljenja sam da sve ovo što opozicija pokušava da poturi kao politiku, da to jednostavno ne prolazi kod građana Srbije, a opozicija, suočena sa padom rejtinga, će se tek suočiti sa ozbiljnijim osipanjem podrške što ćemo i videti nakon preliminarnih rezultata za Skupštinu grada Beograda – zaključio je Đurđev. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike