Đurđev pozdravlja dodelu odlikovanja Markusu Zederu: Bavarska je nemačka država koja najviše pažnje posvećuje razvoju Srbije!

15.03.2024

19:52

0

Sudeći po njegovim rečima, Bavarska je nemačka savezna država koja najviše pažnje posvećuje razvoju Srbije i celog našeg regiona i koja bi, da se sama pita, daleko bolje uredila sveukupne srpsko-nemačke odnose na svim poljima

Đurđev pozdravlja dodelu odlikovanja Markusu Zederu: Bavarska je nemačka država koja najviše pažnje posvećuje razvoju Srbije!
Sastanak Aleksandra Vučića i Markusa Zedera - Copyright Tanjug printscreen

Najrazvijenija nemačka i najrazvijenija i najveća balkanska država imaju šta da ponude jedne drugoj, geografski i istorijski su bliske i imaju vrlo ličnu viziju razvoja našeg celokupnog kontinenta - kaže u svom komentaru predsednik Srpske Lige, Aleksandar Đurđev

Srpska liga ne samo da pozdravlja dodelu odlikovanja bavarskom premijeru Markusu Zederu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već i godinama i sama čini velike napore da stvara nove srpsko-bavarske veze, posebno na intelektualnom polju -  dodaje Đurđev. 

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

Sudeći po njegovim rečima, Bavarska je nemačka savezna država koja najviše pažnje posvećuje razvoju Srbije i celog našeg regiona i koja bi, da se sama pita, daleko bolje uredila sveukupne srpsko-nemačke odnose na svim poljima.

- Preko 20.000 radnika u Srbiji radi u bavarskim kompanijama, a na hiljade naših sunarodnika živi i radi u Minhenu i drugim bavarskim gradovima. To je ogroman zalog za budućnost zasnovanu na obostranom razvoju - precizirao je Đurđev. 

Đurđev: Bavarska i Srbija su slika i prilika Evrope kakvu Srpska liga želi!

Predsednik Srpske lige smatra da porast konzervativnih političkih snaga u Bavarskoj ne treba nikoga da plaši, već naprotiv, da su i Hrišćansko-socijalna unija i Alternativa za Nemačku partije čije ideje će oblikovati budućnost Evrope.

- To su ideje koje su apsolutno komplementarne sa onim kako Srpska liga i većina građana naše zemlje vide budućnost našeg kontinenta. To je Evropa suverenih, nezavisnih i slobodnih zemalja u kojoj će stare evropske i hrišćanske nacije biti stub odbrane i napretka naše evropske civilizacije. U tom pravcu Srbiju već 12 godina vodi predsednik Vučić, a jedini koji može pratiti takav ,,nemački tempo" razvoja naše zemlje na funkciji premijera je Miloš Vučević - zaključio je Đurđev. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike