Završene današnje konsultacije u parlamentu, ponovo bez opozicije

14.03.2024

09:15 >> 11:51

0

Na konsultacije kao ni juče nisu se odazvali predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA

Završene današnje konsultacije u parlamentu, ponovo bez opozicije
Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

U Skupštini Srbije završene su za danas zakazane konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika i članova radnih tela, a pozivu na konsultacije kao ni juče nisu se odazvali  predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici liste "Srbija ne sme da stane" - Vladimir Orlić, Marijan Rističević, Marina Raguš, Jasmina Karanac,  predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, koalicije oko SPS Snežana Paunović i Života Starčević, kao i Elvira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara.
Prisutni su bili i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe "Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestorović", kao i poslanik iz druge grupe - "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović.

TANJUG/ Sava Radovanović
 

Nakon konsultacija, koje je sazvao predsedavajući, najstariji poslanik, Stojan Radenović, niko od učesnika nije se obratio medijima. 

Orlić je posle jučerašnjih konsultacija rekao da je predloženo da parlament ima šest potpredsednika kao i da je dogovor onih koji su bili prisutni da jednog potpredsednika kandiduje opoziciona lista - "Mi - glas iz naroda", dok bi ostali potpredsednici bili iz redova parlametarne većine i stranaka nacionalnih manjina.

TANJUG/ Sava Radovanović
 

Radenović je ranije za ponedeljak, 18. mart, zakazao nastavak konstitutivne sednice na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, za koga je SNS predložila Anu Brnabić, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike