Počele konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta i članova radnih tela

13.03.2024

14:00

0

Među prisutnima su u ime SNS Vladmir Orlić i Milenko Jovanov

Počele konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta i članova radnih tela
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U Skupštini Srbije danas oko 13.15 časova počele su konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta, članova radnih tela, stalnim delegacijama u međunarodnim institucijama.

Sastanku prisustvuju predstavnici vladajuće koalicije, liste "Mi glas iz naroda", a poslanici sa liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA nisu se odazvali.

Sastanku presedava najstariji poslanik Stojan Radenović koji je i pozvao poslaničke grupe na konsulatacije.

Među prisutnima su u ime SNS Vladmir Orlić i Milenko Jovanov, iz SPS Ivica Dačić i Snežana Paunović, iz Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, iz SDPS Branimir Jovanović, JS predstavlja Života Starčević, Savez vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, iz PUPS-a Stefan Krkobabić, Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.

Prisutni su i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe "Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestrović" kao i poslanik iz druge grupe - "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović.

Radenović je ranije zakazao za ponedeljak, 18. mart sednicu na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, kao i potpredsednici narodne skuštine, a na dnevnom redu je imenovanje generalnog sekretara, izbora članova radnih tela i izbor stalnog sastava delegacija u međunarodnim institucijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike