Opozicija konačno priznala: Vučićevo ime na izbornoj listi je po zakonu (VIDEO)

13.03.2024

22:14

0

Predrag Marsenić iz Novog DSS-a potvrdio je da su isto i oni radili kada su bili na vlasti

Opozicija konačno priznala: Vučićevo ime na izbornoj listi je po zakonu (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Teza ProGlasa i opozicije okupljene oko Dragana Đilasa, koji su mesecima, pa čak i godinama, pokušavali da zabrane da izborna lista nosi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pala je u vodu.

Iz opozicionih redova stiglo je priznanje onoga što se odavno zna - da je Vučićevo ime na izbornoj listi u skladu sa zakonom.

Predrag Marsenić iz Novog DSS-a potvrdio je da su isto i oni radili kada su bili na vlasti.

- Ne bi bilo fer da zahtevamo da se zabrani da bude nosilac liste jer je to gotovo uvek bio slučaj na gotovo svim izborima od devedesetih godina, to je čak i po zakonu - kazao je on u gostovanju na tajkunskoj N1 televiziji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je izjavila da opozicija želi da izbaci sa liste ime Aleksandra Vučića, jer je svesna da ne može da ga pobedi. 

Brnabić je rekla da bi bilo fer da opoziciona lista na narednim izborima nosi naziv "Nasiljem protiv Srbije" i da u svom imenu ima "prezimena Šider, Šenah i Mihael Rot", dok bi naprednjaci trebalo da izađu pod imenom "jednog Srbina Aleksandra Vučića".

Premijerka je ponovila da je ključno pitanje za opoziciju da ukloni Vučićevo ime iz naziva liste, iako je to kako kaže, uobičajeno u svetu, da predsednik države daje ime lokalnim listama koje podržava i da to rade predsednici u Nemačkoj, Francuskoj i SAD.

- Oni znaju da ne mogu da pobede nijednu listu, kakva god ona bila, ako nosi ima Aleksandra Vučića, i onda misle ako ne možete da ga pobedite vi ga diskvalifikujte, tako oni misle da funkcioniše demokratija - rekla je tada Brnabić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike