Kurtijeva opsednutost Vučićem je patološka! Petković: On je glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona!

12.03.2024

16:31

0

Glavni motiv Kurtije politike strah od uspešne politike, što on otvoreno priznaje

Kurtijeva opsednutost Vučićem je patološka! Petković: On je glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona!
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas besmislenim i ciničnim stalno nastojanje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da u Beogradu traži izgovore za militarizaciju pokrajine i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jer, kako je rekao, svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona.

- Ono što Kurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na KiM proističe iz najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Kurti nastoji da raspali - navodi se u saopštenju Petkovića.

On je dodao da u Kurtijeve bajke o, kako kaže, ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona.

Petković ističe da svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na KiM nisu reakcija, jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način.

- Tako da Kurtiju oružje i tzv. Kosovske bezbednosne snage nisu potrebni da bi se branio od pretnji iz Beograda, već da bi u delo sproveo svoj plan etničkog čišćenja južne srpske pokrajine. Živimo u vremenu kada narodi našeg regiona teže saradnji i žele prosperitet i predvidljivu budućnost, a jedina prepreka izgradnji takvog regiona jeste upravo Kurti i njegov maligni politički uticaj - ocenio je Petković.

On smatra da je glavni motiv Kurtije politike strah od uspešne politike, što, kako navodi, on otvoreno priznaje.

- Kurtijeva opsednutost predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je patološka, a iza nje se krije strah jednog malog separatiste od uspešne Srbije i njenog predsednika koji svakodnevno dokazuje kako se mudrom politikom, odgovornošću i vrednim radom mogu preokrenuti tokovi istorije. Albanski separatisti nisu mogli da dobiju težeg i izazovnijeg protivnika, jer Vučićeva životna i politička misija jeste uspešna Srbija – a to je košmar i za albanske separatiste i za sve druge balkanske političke lovce u mutnom - poručio je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike