U Zvečanu i Štrpcu skupovi zbog teške situacije posle odluke Prištine o dinaru

28.02.2024

12:32

0

Prema uredbi centralne banke u Prištini koja je 1. februara stupila na snagu, jedina valuta dozvoljena za gotovinska plaćanja na KiM je evro

U Zvečanu i Štrpcu skupovi zbog teške situacije posle odluke Prištine o dinaru
Kosovo i Metohija - Copyright TANJUG/ TV MOST

Građani Zvečana i Štrpca okupili su se danas kako bi ukazali na sve težu situaciju sa podizanjem novca koja ne uspevaju da podignu, zbog odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji.

Oko stotinak građana Zvečana okupilo se ispred filijale Banke Poštanska odakle su pozvali međunarodnu zajednicu da reaguje i obezbedi normalan život Srbima na ovim prostorima, jer su zbog trenutne situacije od ukidanja dinara na rubu egzistencije.

Na problem sa podizanjem zarađenog novca ukazano je i sa skupa u Štrpcu, gde su se danas okupili i korisnici programa "Moja prva plata", prenosi TV Most.

Prema uredbi centralne banke u Prištini koja je 1. februara stupila na snagu, jedina valuta dozvoljena za gotovinska plaćanja na KiM je evro, što znači zabranu upotrebe dinara.

Priština je od 1. februara u nekoliko navrata sprečila dostavljanje dinara na KiM, zbog čega u pokrajini dinara nema, ili su isplate ograničene. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike