Petković predvodi delegaciju Beograda na novoj rundi dijaloga u utorak u Briselu

25.02.2024

12:36

0

Portparol Evropske komisije Peter Stano je izjavio da u pozivnom pismu Lajčaka nije određeno ko treba da predstavlja Beograd i Prištinu na sastanku

Petković predvodi delegaciju Beograda na novoj rundi dijaloga u utorak u Briselu
Petar Petković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Delegacija Beograda predvodjena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem učestvovaće u novoj rundi dijaloga u Briselu zakazanoj za utorak 27. februar, saznaje Tanjug.

Delegacija putuje na poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Mediji su ranije preneli da je Lajčak pozvao Beograd i Prištinu kako bi u okviru dijaloga razgovarali o jednostranoj uredbi o ukidanju dinarskog platnog prometa na KiM, a koju je tzv. Centralna banka Kosova donela krajem decembra. 

Portparol Evropske komisije Peter Stano je izjavio da u pozivnom pismu Lajčaka nije određeno ko treba da predstavlja Beograd i Prištinu na sastanku i naveo da je prepušteno stranama da o tome odluče, dodaje Koha.

- Visoki predstavnik Žozep Borelj je prošle nedelje u Minhenu imao sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, gde je razgovarano o ovom pitanju. Kao rezultat ovog sastanka, specijalni izaslanik Miroslav Lajčak pozvao je dve strane da dođu u Brisel 27. februara - naveo je Stano.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike