Kurti teroriše rođake Luke Dončića: Zaplenjena imovina u vlasništvu rodbine NBA zvezde!

27.02.2024

17:19

0

Ljubiši Dončiću, koji se bavi poljoprivredom, izgorelo je nekoliko stotina bala sena, a uništen je i objekat

Kurti teroriše rođake Luke Dončića: Zaplenjena imovina u vlasništvu rodbine NBA zvezde!
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

U toku pretprošle noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića u u selu Klina na Kosovu i Metohiji, a žrtva napada albanskih ekstremista je rođak NBA zvezde Luke Dončića!

Ljubiši Dončiću, koji se bavi poljoprivredom, izgorelo je nekoliko stotina bala sena, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća.

Košarkaš reprezentacije Slovenije i Dalas Maveriksa vuče korene sa Kosova i Metohije, tačnije iz sela Biča, koje se nalazi u samoj Drenici između opština Klina i Srbica. 

Rođeni brat Lukinog dede Srbobrana, Stojan Dončić, koji sa suprugom živi u ovom selu, objasnio je kako se desilo da se Saša Dončić, otac slavnog košarkaša, rodi u Sloveniji.

- Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre 45 godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu - ispričao je Stojan jednom prilikom.

Podsećamo, Luka je rođen u braku Srbina Saše i Slovenke Mirjam Poterbin. Na internetu se često mogu videti snimci kako se veseli uz najpopularnije srpske pesme, a čak je i neke NBA zvezde "navukao" na domaću muziku.

Zanimljivo je i da je prilikom jedne konferencije za medije reprezentacije Slovenije zaboravio slovenački i počeo da priča na srpskom, pa je pitao menadžera za odnose sa javnošću da mu pomogne.

Tokom Svetskog prvenstva prošle godine u provodu sa našim reprezentativcima pevao je "Vidovdan" uz podignuta tri prsta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike