Sin Ratka Mladića zabrinut za zdravstveno stanje svog oca: Dolazak lekara iz RS daće mu snagu

12.02.2024

19:00

0

On sumnja da su lekari Haškog tribunala napravili ozbiljne propuste

Sin Ratka Mladića zabrinut za zdravstveno stanje svog oca: Dolazak lekara iz RS daće mu snagu
Ratko Mladić - Copyright Profimedia

Nekoliko godina traje borba lekarskog tima i tima odbrane generala Ratka Mladića za njegovo adekvatno lečenje i premeštaj iz zatvorske bolnice Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

Povodom dozvole da tim lekara iz Banjaluke, tačnije sa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, 21. februara pregleda generala osuđenog na doživotnu kaznu zatvora, njegov sin Darko Mladić za RT Balkan kaže da sumnja da su lekari Haškog tribunala napravili ozbiljne propuste.

Oni se, kako naglašava, tiču lečenja Mladićevih neuroloških problema, kardio-vaskularnog sistema, kao lečenja za vreme korone i samog izveštavanja.

Profimedia
 

- Mi smo permanentno u kontaktu i njegovo zdravstveno stanje je problem svih ovih godina. U više navrata smo tražili da se njegovo lečenje nastavi u Beogradu ili Moskvi, ali smo svaki put bili odbijeni. Bez obzira na to, mi smo nastavili da zahtevamo da lekari iz Srbije, Rusije, pa čak i Amerike, pomažu haškoj službi kako bi dobio adekvatnije lečenje. Tražili smo i stručni uvid u očeve nalaze i zdravstveno stanje - objašnjava Darko.

Kaže da njihovi pozivi na haške propuste bivaju redovno zanemareni.

- Imali smo čak i sudske rasprave na temu, formirali smo različite podneske ali nikada nismo dobili drugačiji odgovor od onog da ga leče po visokim standardima i da su naše tvrde neosnovane. Ipak na tu temu nikad nije raspravljano na stručnom nivou, nikada svi stručnjaci, naši i njihovi, nisu raspravljali o tome na sudu -  navodi čemu se nada Darko Mladić.

Poručuje da im jako znači i da je srećan što lekarska ekipa iz Banjaluke o svom trošku putuje u Holandiju, kao način da se oduže, daju podršku i iskažu poštovanje Ratku Mladiću.

- To pre svega prija mom ocu i daje mu snage da izdrži golgotu kroz koju prolazi. On prati medije i prilično razume šta se događa kod nas u zemlji, na Balkanu i u svetu. Odavno je jasno da je prilično dalekovid bio i da je sve što se trenutno dešava takoreći predvideo još devedesetih - izjavio je Mladić za RT Balkan. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike