Ratku Mladiću ugrađen pejsmejker: Srpski general operisan u Holandiji pre sedam dana

15.01.2024

18:19

0

Pregledajući medicinsku papirologiju generala Mladića srpski specijalisti su pre nekoliko meseci utvrdili da su mu u pritvoru davane prevelike doze beta blokatora

Ratku Mladiću ugrađen pejsmejker: Srpski general operisan u Holandiji pre sedam dana
Ratko Mladić - Copyright Profimedia

General Ratko Mladić operisan je prošle nedelje, 8. januara, u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker, pišu "Večernje novosti".

Kako oni navode, on je već sledećeg dana vraćen u pritvorsku sobu u Šveningenu i javio se porodici da je dobro.

Kako za "Novosti" kaže Darko Mladić, generalu je srce oslabilo pre godinu i po dana nakon preležane korone.

Profimedia
 

- Srpski lekari specijalisti, koji su gledali tu njegovu dokumentaciju, mišljenja su da po svim parametrima i indikacijama on nije pacijent za pejsmejker i predlagali su drugi način lečenja. Za ovaj pejsmejker koji mu je sada ugrađen naši specijalisti smatraju da nije trebalo takav da mu se ugradi, jer je taj potencijalno opasan za njegov život i ako je već morao da mu se ugradi onda je u obzir dolazio drugi tip, koji je za njegovo stanje bio prihvatljiviji. Holandski lekari to nisu hteli da prihvate, insistirali su na ovom pejsmejkeru i ugradili su ga po svaku cenu - kaže Darko. 

On navodi da je Mladić, kada su mu u pritvoru rekli da mora na operaciju prvo potpisao saglasnost, ali je posle povukao. Ipak, nakon toga su ga više puta ubeđivali da prihvati i on je na kraju ponovo potpisao saglasnost, pa su ga odveli na operaciju.

- U danu kada su ga prebacili u bolnicu porodica je dobila obaveštenje o tome. Prethodno nam ništa nisu rekli. On nam se sutradan javio i rekao samo da je dobro. Mi nemamo nikakve izveštaje da vidimo o čemu se tačno radi i kakvi su mu nalazi. U Hagu su promenili pravila i sada porodici i advokatima više ne dostavljaju njegovu zdravstvenu dokumentaciju - istakao je on za "Novosti".

Pregledajući tu medicinsku papirologiju generala Mladića srpski specijalisti su pre nekoliko meseci utvrdili da su mu u pritvoru davane prevelike doze beta blokatora, što je usporilo rad njegovog srca.

Nakon tog saznanja porodica se žalila i oni su mu onda naglo ukinuli te lekove, što je bio još gori potez u lečenju, pa su nakon nove žalbe porodice uveli nove lekove. Porodica je više puta ukazivala da generala u Hagu ne leče dobro, da su naši lekari utvrđivali brojne propuste, da se kasnilo sa terapijama ili insistiralo na nekima koje nisu davale rezultate.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike