Važan sastanak: Vučić sutra sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom

05.02.2024

15:45

0

Sastanak će se održati u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje

Važan sastanak: Vučić sutra sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom
Aleksandar Vučić Predsedništvo Srbije Dimitrije Goll - Copyright Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u utorak, 6. februara sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak će se održati u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje. 

Sastanak dolazi u trenutku pojačanih napetosti zbog radikalnih poteza Aljbina Kurtija, koji želi da protera preostalo srpsko stanovništvo sa prostora Kosova i Metohije. NR Kina je jedna od ključnih zemalja koje su na strani Srbije po ovom pitanju, a uloga kineske države na međunarodnom planu nam je dragocena, jer je Kina stalni član SB UN. 

Uoči zahteva Srbije za posebnom sednicom SB UN po pitanju užasnog položaja Srba sa Kosova i Metohije pod Kurtijem, Srbiji je podršku izrazio upravo ambasador Kine, Li Ming, a takođe se zvanično oglasilo i kinesko ministarstvo spoljnih poslova, kada je portparol portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin na redovnoj pres konferenciji najavio podršku srpskoj strani odgovarajući na pitanje o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike