Vodeća svetska sila stala uz našu zemlju: Visoki zvaničnik izrazio podršku Srbiji po pitanju Kosmeta!

05.02.2024

14:31

0

Podrška Narodne Republike Kine Srbiji je naročito značajna, obzirom na to da je Kina stalni član SB UN sa pravom veta

Vodeća svetska sila stala uz našu zemlju: Visoki zvaničnik izrazio podršku Srbiji po pitanju Kosmeta!
Vang Venbin - Copyright Profimedia

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin na redovnoj pres konferenciji najavio je podršku srpskoj strani odgovarajući na pitanje o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji

Time se još jednom pokazalo da Kina čvrsto stoji uz Srbiju po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, a što je takođe potvrdio i kineski ambasador u Srbiji Li Ming. 

Kao što Srbija podržava politiku jedne Kine i smatra i Tajvan i sve druge teritorije u NR Kini koje imaju separatističke pretenzije, kao integralni deo Kine, isto tako i kinesko rukovodstvo po pitanju celovitosti zemlje podržava Srbiju. 

To je odraz i odličnih političkih odnosa dve zemlje, koji su u naročitom uzletu poslednjih desetak godina, ali takođe pokazuje i da Kina prati situaciju u našem regionu i dosledno i principijelno stoji na strani međunarodnog javnog prava, time što osuđuje Kurtijeve nelegalne i destabilizirajuće poteze. 

Podsetimo, Srbija danas podnosi zahtev za posebnom sednicom SB UN o situaciji na  Kosovu i Metohiju, a na ovaj potez je neposredno prinuđena najnovijim Kurtijevim eskalatornim potezima, koji se ne mogu drugačije opisati osim kao teror i zulum

Podrška Narodne Republike Kine Srbiji je naročito značajna, obzirom na to da je Kina stalni član SB UN sa pravom veta. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike