Pokret socijalista najoštrije kritikovao Kurtija i Sandulovića zbog odavanja počasti teroristi Jašariju

05.01.2024

20:29

0

Svako ko odaje poštu Ademu Jašariju koji je pobio brojne nedužne civile, koji je silovao žene, pobio članove svoje porodice i vršio brojna zlodela, ne može biti normalan

Pokret socijalista najoštrije kritikovao Kurtija i Sandulovića zbog odavanja počasti teroristi Jašariju
Pokret socijalista - Copyright Printscreen/Facebook/ pokret socijalista

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin oštro je večeras kritikovao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Republikanske partije Nikolu Sandulovića zbog odavanja pošte osnivaču i bivšem vođi albanske terorističke organizacije OVK Ademu Jašariju.

- Srbija je uređena zemlja u kojoj se sudske odluke poštuju i sprovode, a zakon važi za svakog građanina, pa i za Kurtijevog Sandulovića. Aljbin Kurti se nalazi na čelu teritorije, a ne države i zato ne poštuje zakone i napada odluke suda, a to što slavi ubice i silovatelje i proslavlja zločine nad civilima samo znači da je mnogo poremećen - navodi se u saopštenju PS.

Dodaje se da iz Pokreta socijalista smatraju da svako ko odaje poštu Ademu Jašariju koji je pobio brojne nedužne civile, koji je silovao žene, pobio članove svoje porodice i vršio brojna zlodela, ''ne može biti normalan''.

- Kurti treba da bude zabrinut, ali za svoje mentalno zdravlje, a i šiptarski narod treba da bude najviše zabrinut zato što ga predvodi izopačen čovek koji napada sudove, a slavi ubicu i silovatelja -  dodaje se u saopštenju Pokreta socijalista.

Sandulović, koji otvoreno podržava režim Kurtija, objavio je ranije na mreži X da je posetio Pekraze i odao počast Ademu Jašariju i njegovoj porodici. Sandulović, čija je Republikanska partija u Srbiji registrovana kao stranka mađarske nacionalne manjine, u februaru 2023. je bio u poseti Prištini, gde je prisustvovao obeležavanju dana nezavisnosti tzv. Kosova i sastao se sa Aljbinom Kurtijem. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike