Đilas priznao da je Vučić bio u pravu: Ovako je sa strancima pričao o nepriznavanju izbora i pokretanju demonstracija (VIDEO)

01.01.2024

16:33

0

Đilas priznao da je Vučić bio u pravu: Ovako je sa strancima pričao o nepriznavanju izbora i pokretanju demonstracija (VIDEO)
Dragan Đilas - Copyright M.K./ATAImages

Danima je predsednik Vučić pitao šefa Posmatračke misije ODIHR-a, Alberta Jonsona, da jasno kaže zašto nije obavestio javnost u Srbiji da mu je Đilas rekao pre izbora da neće priznati rezultate izbora. 

Umesto odgovora Jonsona, Dragan Đilas je potvrdio reči predsednika Vučića. 

- Vučić me stalno proziva da ovaj šef misije ODIHR-a kaže šta sam mu ja rekao. Rekao sam ono što sam rekao u mnogobrojnim intervjuima: ako se bude nastavilo sa ovim, ako se ta pljačka nastavi, mi sasvim sigurno nećemo priznati rezultate takvih izbora i mi ćemo krenuti sa protestima - rekao je Đilas. 

 

 

Podsećamo na reči predsednika Vučića ovim povodom: 

- Nije problem ako jedna nevladina organizacija nosi fluorescentne prsluke i rance, niti šatorska krila. Sve to piše u priručnicima obojenih revolucija. Nije problem šta ćete da kažete policiji ako vas uhvate u sprovođenju nasilja. Toga ima u priručnicima. Nešto ste zaboravili. Da bi se revolucija provodila, to nije dovoljno, to nije tehnika ili matematika, politika je suština i život, legitmitet. Ne možete sa tako malim procentom podrške da osvajate vlast na silu. Rezultati su otpor običnog naroda rušenju države! Narod hoće da čuva svoju državu - kazao je Aleksandar Vučić. 

Printscreen
 

Istakao je da pod jedan neće biti revolucija i nasilnog otimanja vlasti

- Dva, narod je jasno rekao kome daje podršku, i pod tri, da pokušamo da do kraja februara početka marta formiramo vladu, da gledamo kako ćemo da idemo napred. Pod četiri, da nastavimo da implementiramo preporuke ODIHR-a, i pod pet, postavljam pitanje gospodinu Jonsonu zašto nije obavestio javnost u Srbiji da mu je Đilas rekao da neće priznati izborne rezultate. Ljudi bi tada znali da je ovo farsa i spasavanje redova Rajana – rekao je Vučić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike