Sramotan intervju Grbovića za Milogorce: Ovako je iskoristio ozloglašeno antisrpsko glasilo da napadne Srbiju

15.11.2023

16:50

0

Zaista je neverovatno da političar koji je iz Srbije bodri drugu zemlju da se odbrani od nekakvih izmišljenih napada iz njegove zemlje i podilazi im u kreiranju i učvrščivanju antisrpskih narativa

Sramotan intervju Grbovića za Milogorce: Ovako je iskoristio ozloglašeno antisrpsko glasilo da napadne Srbiju
Pavle Grbović - Copyright Foto: Printscreen/ Twitter/ @LaziDetektor

Nema ništa gore nego kada neko ode u inostranstvo da bi iznosio uvrede na račun sopstvene zemlje. Takođe, jako je ružno kada stranom mediju date intervju u kome ćete najgore blatiti zemlju u kojoj živite. Jedan od lidera koalicije Srbija protiv nasilja i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG),  Pavle Grbović je upravo to uradio. 

Hoće vlast u Srbiji, a daje intervju najozloglašenijem antisrpskom glasilu

Dao je intervju za podgoričku Pobjedu i samo na prvi pogled bi se građani mogli zavarati da ,,eto to i nije neki strani medij''. Pobjeda je, zapravo, nešto i mnogo gore. Preblaga formulacija bi bila reći da je u pitanju antisrpsko glasilo, a kada bismo rekli da je to ustaški medij, verovatno ne bismo preterali. 

Svih ovih godina Pobjeda vodi brutalnu kampanju protiv Srbije, Srba u Crnoj Gori, srpskog naroda generalno i naročito protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC). Ovaj medij je bio najaktivniji u kampanji Mila Đukanovića protiv SPC u Crnoj Gori, često vređajuči naše crkvene velikodostojnike. Srpsku pravoslavnu crkvu godinama ni ne nazivaju pravim nazivom, već pogrdno kao ,, Crkva Srbije''. Politika ovog  milogorskog Bemaks glasila, nije se promenila ni nakon 30. avgusta 2020. godine. Naprotiv, i dalje sve vreme vode žestoku antisrpsku kampanju. 

Na noge srpskim neprijateljima da bi blatio Srbiju

Ne samo da je Grbović dao intervju za ovakvo sramno glasilo, već ga je intervjuisala, ni manje ni više, nego najozloglašenija milogorska novinarka i ekstremni srbofob, Tamara Nikčević.  Dakle, predstavnik srpske opozicije, koji valjda pretenduje da nekada dođe na vlast i vodi državu Srbiju, sa uživanjem je imao intervju kod ekstremnog srbomrzca Nikčevićeve  Koja, kao i svaka prava Milogorka, mrzi Srbe i Srbiju i radi im o glavi, ali voli Beograd, stanove i život u Srbiji i sve čari koje beogradski život sa sobom nosi. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

I hajde nekako i sve to, pomislili smo da je možda Grbović pohitao ka Pobjedi da brani čast Srbije, srpskog roda, SPC, pred neprijateljima srpskog naroda i hrabro se suprotstavi toj sramnoj medijskoj kući. Ali, avaj, svojim odgovorima, koji su bili kompatibilni sa njihovim pitanjima i razmišljanjima, pokazao je da ukoliko bi, ne daj Bože, došao na vlast - u političkom smislu ne bi bilo razlike da li bi nam premijer bio on, Tamara Nikčević ili Draško Đuranović. 

Srbija mu brlog i odgovorna za genocid, besan što ne uvodimo sankcije Rusiji

U intervjuu miljenici Mila Đukanovića, Grbović je Srbiju nazvao ,, radikalskim brlogom''  Optužio je predsednika Vučića što nije uveo sankcije Rusiji i naveo da bi on to uradio ukoliko bi došao na vlast, jer je to politika za koju se zalaže. Naveo je i da je evroatlantska Crna Gora u tom smislu dobar primer kako treba radit! 

Kada mu je novinarka zakukala što zapadne strane ambasade Vučića vide kao faktor i stabilnosti, umesto što bi po njenom mišljenju verovatno trebalo da ga (s)ruše, Grbović se saglasio tvrdeći da oni u tome greše, pa je ispalo po Grboviću i Nikčevićevoj da su i Kristofer Hil i još neke njegove zapadne kolege maltene srbende. 

Krivicu za Banjsku su novinarka i sagovornik, naravno, prebacili na Srbiju i državni vrh predvođen Vučićem, a Grbović je ,,državotvorno'' rekao da ne želi za to da ,, deli odgovornost sa bilo kim'' odnosno poručio je da ga to ne zanima. Time je pokazao da ga je baš briga za državne i nacionalne interese i da mu je samo bitno da dođe na vlast. 

Nezadovoljan što ne izručujemo svoje građane Prištini, krivi Srbiju za Banjsku 

Kritikovao je i srpski državni vrh što ne želi da izruči Milana Radoičića, čiji smatra da smo svi taoci. Grbović bi dakle želeo da Srbija izruči Radoičića organima tzv. Kosova kao da su to dve ravnopravne države. Kritikovao je i izlazak Srba iz tzv. kosovskih institucija, kao i neizlazak na izbore na severu Kosova, ni na tren ne spomenuvši uzroke koji su do toga doveli, odnsono potpuno amnestirajući Kurtija i drugu stranu, a za sve okrivivši zvanični Beograd i Srbe sa Kosova.  

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Nada se da će se Crna Gora ,,odbraniti od Srbije''

Stigao je Grbović i da se saglasi sa novinarkom da je u Srebrenici ,,počinjen genocid'', a vrhunac svega je što je izrazio nadu ,, da će se Crna Gora odbraniti od Vučića'' odnosno od navodnih nasrtaja iz Beograda,a  kako on i njegova sagovornica to jedinstveno vide. Zaista je neverovatno da političar koji je iz Srbije bodri drugu zemlju da se odbrani od nekakvih izmišljenih napada iz njegove zemlje i podilazi im u kreiranju i učvrščivanju antisrpskih narativa. 

Na kraju je Grbović stigao i da se pohvali svojim prezimenom, objasnivši da njegovo prezime najbolje odražava nekakve njegove kvalitete, što čitaocima verujemo i nije bilo baš najjasnije šta je pisac hteo da kaže. 

Složili bismo se sa Grbovićem da je njegovo prezime znakovito. Nomen est omen , ili u njegovom slučaju - što se grbo rodi, vreme ne ispravi! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike