Kud svi drugosrbijanci, tu i Aida: Podržala ProGlas, a ovako vodi brutalnu kampanju protiv Srbije i srpskog naroda(VIDEO)

09.11.2023

13:24

0

Pa da vidimo ko je dotična Aida Ćorović i po čemu je sve poznata u našoj javnosti

Kud svi drugosrbijanci, tu i Aida: Podržala ProGlas,  a ovako vodi brutalnu kampanju protiv Srbije i srpskog naroda(VIDEO)
Aida Ćorović - Copyright Printscreen/YouTube

Kao što smo juče u opsežnoj analizi naveli, inicijativa ProGlas koju je pokrenula grupa samoproglašenih ,,elitista'' nije ništa drugo do inicijativa skupine najokorelijih autošovinista. Do detalja smo razobličili inicijatore i glavne potpisnike inicijative, koji su i pokrenuli ovu provaljenu priču i istupili na konferenciji za štampu. 

Printscreen/Twitter/Милош Вучевић
 

Da su naše procene i skeniranje svih učesnika i njihovih motiva i više nego tačne, još bolje potvrđuju i oni koji su bili prisutni u publici i koji podržavaju ovu inicijativu iz drugog plana. Od tih koloritnih ličnosti izdvojili bismo Aidu Ćorović, koja se potpuno uklapa u profil inicijatora proGlasa. Ostaje nejasno zašto dotičnu inicijatori nisu isturili u prvi plan i zašto nije bila jedan od glavnih lidera u tom cirkusu, ali vrlo moguće da je svojim skandaloznim ponašanjem u poslednje vreme, čak i njima postala teret. 

 

 

Pa da vidimo ko je dotična Aida Ćorović i po čemu je sve poznata u našoj javnosti.  

Aida Ćorović je višedecenijski politički aktivista, slučajno ili ne, uglavnom aktivna u strankama i organizacijama koje su poznate po antisrpskoj politici. Od čuvenog 9.marta 1991. i njenog vatrenog krštenja na demonstracijama, preko aktivizma u Beogradskom krugu, Centru za antiratnu akciju i notornim Ženama u crnom, stigla je i do poslaničkog mandata. Naime, iako se sve vreme svog delovanja predstavlja(la) kao aktivistkinja i nestranačka ličnost, bila je učlanjena u nekoliko partija. 

Najpre je bila učlanjena u Građanski savez, a potom i Socijaldemokratsku uniju, stranku koja je učestvovala u formiranju DOS-a. U Demokratsku stranku se učlanila 2013. godine, a od aprila 2014. do juna 2016. bila je narodna poslanica u Skupštini Srbije. 

Antisrpski aktivizam plaćen novcem iz inostranstva

U Novom Pazaru je 1997. godine osnovala nevladinu organizaciju “Urban-IN”, čiji je bila i direktor. Ova nevladina organizacija je dobila iz inostranstva veliku podršku i donacije.  
Pare su stizale iz Norveške, Švajcarske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, a i od drugih organizacija, poput Soroševog Fonda za otvoreno društvo, Fridom hausa, Norveške fondacije, GMF-a, Olof Palme Centra i drugih. 

Široj javnosti je postala poznata kada je došla u sukob sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem i Islamskom zajednicom u Srbiji. Poslednjih godina je više fokus pomerila sa lokala i polje delovanja sa prostora Novog Pazara i okoline proširila na celu Srbiju. Njen aktivizam se sveo na iznošenje skandaloznih, uvredljivih stavova, od kojih neki zadiru i u polje izvršenja krivičnih dela. 

Misli da smo zaslužili tragediju u Ribnikaru, jer smo genocidan narod?!

Ova aktivistkinja je poznata npr. i po tvrdnji da su Srbi genocidan narod a Republika Srpska genocidna tvorevina . Koliko je ostrašćena i zaslepljena animozitetom prema Srbiji i svemu srpskom, najbolje pokazuje to što je u jeku protesta Srbija protiv nasilja, masovni zločin u Ribnikaru protumačila kao zasluženu kaznu za Srbe i Srbiju, jer zbog ,, ratova i ratnih zločina zlo se vratilo Beogradu, jer je svo zlo iz Beograda i krenulo''.  Dakle, po mišljenju Aide Ćorović, i zločin u Ribnikaru, a i kasniji protesti Srbija protiv nasilja su se desili zbog Srebbrenice?! Protesti u kojima je sa Aidom učestvovao i snajperista Armije BIH i kriminalac Feđa Štukan. 

Koliko su i Aidi i ostalim protestantima bile zaista važne žrtve u strašnim majskim tragedijama, najbolje govori Aidina ushićena i jeziva izjava da je najvažnija stvar na tim protestima bila što su se ljudi smejali?!

 

 

Aida je učestvovala u brojnim skandaloznim demonstracijama, koje su se neretko pretvarale u huliganske ispade na kojima su se i skrnavile srpske zastave. U svom aktivizmu Ćorovićeva udara na sve srpsko, pa joj tako smeta i spomenik Stefanu Nemanji  Dakle, osnova njene politike jeste da je Republika Srpska genocidna, da su Srbi koji su se borili u ratovima devedesetih ratni zločinci, da se Srbiji kada god je zadesi neko zlo ili nesreća ma kog uzroka, sve to vraća zbog zločina iz devedesetih i navodnog genocida u Srebrenici, po njenom miljenju skandalozno je da imamo spomenik Stefanu Nemanji, a poželjno je napadati i srpske državne simbole, kao i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC). 

Printscreen
 

Quo vadis, Aida 

Posebno se istakla Aida u napadima na mural posvećen generalu Ratku Mladiću, kada je atakovala na javnu imovinu, zbog čega je kažnjena presudom da mora da plati sto hiljada dinara. Ipak, Ćorović tvrdi da će radije da ide u zatvor nego da palti tu kaznu za svoj vandalizam ,a edom prilikom je navela i da je ,, Srbija država koliko je i ona leteći tanjir''. Inače državu Srbiju redovno napada i vređa, optužujući je da je fašistička, kao i celokupno naše društvo. 

Pa, nakon svega ovoga ne trba ni da nas uoipšte čudi , što se i Aida našla među podržavaocima smehotresnog ProGlasa. Potpuno zaslužuju jedni druge. Što bi se reklo - našla krpa zakrpu! Ostaje međutim nejasno, kako će se lažni desničari, poput Miloša Jovanovića, oprati pred svojim glasačima nakon što su i definitivno odlučili da baš sa ovakvima krenu u koaliciju, a sve u cilju rušenja Aleksandra Vučića

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike