Da li su zalutali na isti skup: Inicijatori ProGlasa se udružili, a na suprotnim stranama su po jednom od najvažnijih nacionalnih pitanja

10.11.2023

11:22

0

Da im je cilja gola vlast i udar na Vučića, a ne bilo kakva koherentna politika, najbolje pokazuje sledeći primer

Da li su zalutali na isti skup: Inicijatori ProGlasa se udružili, a na suprotnim stranama su po jednom od najvažnijih nacionalnih pitanja
Proglas - Copyright Printscreen/Twitter/Милош Вучевић

Inicijativa ProGlas je pompezno najavljena i predstavljena i bila je jedna od centralnih tema u srpskoj politici prethodnih dana. Ono što je mnogima promaklo, a što smo delimično već (o)pisali, jeste to da je ovo u suštini grupacija skupljena ,,s koca i konopca'' i evidentno kontradiktorna, shizofrena koalicija. 

Što nije ni čudno, obzirom da im je jedini cilj da napadnu sadašnju vlast i predsednika Aleksandra Vučića, kao i to da dograbe što više vlasti, moći i raznih položaja i sinekura, ukoliko bi im uspelo da kampanjom, a možda i nasiljem sruše sadašnju vlast. Određene položaje već imaju i benefite i pod sadašnjom vlašću, što pokazuje ,,u kakvoj diktaturi živimo'' , ali im je to malo, žele kao nekad da se pitaju baš za sve. 

Da im je cilja gola vlast i udar na Vučića, a ne bilo kakva koherentna politika, najbolje pokazuje sledeći primer. 

Nisam ni metar od tebe, a politika nam je dijametralno suprotna

Naime, tokom čuvenog proGlasa, opdmah iza Dragana Bjelogrlića sedeo je profesor Rudarsko-geološkog fakulteta, Vladica Cvetković, koji je nedavno kritikovao "eko-populizam" i koji se zalaže za studiju izvodljivosti o iskopavanju litijuma od strane Rio Tinta. Odmah do njih sedela je i glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je  učestvovala na svim tzv. ekološkim protestima, pa i na onim protiv Rio Tinta.

Pa bismo ih onda upitali, ko je zapravo ovde lud i za šta se ovi ljudi zapravo zalažu, za koje politike osim za politiku najgore drugosrbijanštine i rušenja Vučića ?

Mi znamo da nismo ludi sigurno, iako oni možda misle da jesmo, Stoga im ova shizofrena i jalova politika neće proći. Zato , u pamet se, 17. decembra, braćo Srbi i svi građani Srbije! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike