Premijerka Srbije: Cilj opozicije je da krene haos u Srbiji 18. decembra - imaju dve kampanje!

09.11.2023

12:38

0

Autor: 24sedam

Brnabićeva je napomenula da je ova konferencija najvažnija za vladavinu prava naše zemlje

Premijerka Srbije: Cilj opozicije je da krene haos u Srbiji 18. decembra - imaju dve kampanje!
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Peđa Vučković

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas u 12.30 sati konferenciju za medije na kojoj je govorila o strašnim optužbama koje su prethodnih dana izneli članovi opozicije.

Brnabićeva je napomenula da je ova konferencija najvažnija za vladavinu prava naše zemlje.

Tanjug/Peđa Vučković
 

- Mi smo se ponovo suočili sa optužbama da ubacujemo tzv. fantomske glasače u birački spisak. Kao što je to Miroslav Aleksić rekao, dnevno ubacujemo 150 ljudi u birački spisak u Beogradu. Reagovali smo kao Vlada saopštenjem na to, ali naravno, kako je istina prva žrtva njihove političke borbe, nisam primetila da je na bilo koji način to opoziciju poremetilo u njihovim planovima da dalje šire laži o tome da birački spisak nija ažuran. To je za mene kulminiralo 6. novembra kada smo mogli da vidimo, u svim tajkunskim medijima, da je gospodin Miketić odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese i dao uputstva kako to da uradite - rekla je Brnabićeva. 

Ona je dodala da je zamolila nadležne da izvrše vanrednu kontrolu, te saopštila šta je utvrđeno:

- Utvrđeno je da vlasnik stana, dana 6. novembra 2023. godine, jeste podneo zahtev pasivizacije sa adrese prebivališta lica koje ne stanuju na istoj. Dakle, to nije gospodin Miketić, jer on nije vlasnik stana. U MUP je došla osoba, koja je vlasnik stana, i tražila pasivizaciju adrese. Zahtev je urađen na način da je zahtev da se sa te adrese odjave sva lica koja su prijavljena na ovoj adresi, osim lica koje je navela ta osoba. Toliko o tome da su odjavili nekog koji nije bio na adresi - objasnila je premijerka. 

Tanjug/Peđa Vučković
 

Brnabićeva je navela da je utvrđeno da na ovoj adresi niko drugi nije bio prijavljen, osim članova te porodice.

- Ovo je lako proverljiva informacija. Dan posle ovoga, 7. novembra, pa 8. i 9. novembra, Šolakovi mediji nastaju sa tom kampanjom. Na osnovu brutalne laži Miketića, oni su nastavili sa tom kampanjom - kazala je ona.

Tanjug/Peđa Vučković
 

Još jedna stvar koja je zanimljiva, navela je premijerka govoreći o dva teksta koja su izašla na tajkunskim medijima, jeste da je jedan tekst izašao 2022. godine, a drugi pred izbore koji bi trebalo da se održe 17. decembra 2023. godine.

- Kada prijavljujemo fantomske glasače, kako ih ne obrisaše već jednom? Kako ih nisu odjavili 2022. godine, nego sad, i kažu da su našli tu osobu, pa su je odjavili, a nisu. Nijednu osobu nisu odjavili sa te adrese - istakla je ona.

O biračkom spisku 

Tanjug/Peđa Vučković
 

- Dovoljno su lenji da nisu ni ispratili šta smo uradili sa elektronskom upravom. Do 2012. godine moglo se desiti da jedan birač bude upisan više puta, nije se moglo kontrolisati. Mi smo od 2019. već povezali matične knjige rođenih sa biračkim spiskom, tako da danas kada lice premine, automatski se briše iz biračkog spiska. Za njih, koji nažalost i dalje ne znaju, već dve godine na sajtu za Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu koji se ažurira na svaka tri meseca do zaključenja biračkog spiska. Da znaju to, mogli su svaki dan da prate fluktuacije i promene u biračkom spisku. Ali ne znaju, kao ni mediji koji svaki dan objavljuju neistine - rekla je premijerka Srbije. 

Dva cilja opozicije

Tanjug/Peđa Vučković
 

Brnabićeva je napomenula da je država u međuvremenu uvela EUpravu, ali da opozicija i dalje misli da tako lako može da se piše i briše u i iz biračkog spiska.

- Oni blate sopstvenu državu, iako znaju da nije istina. Konačno, zašto sve ovo rade i šta je cilj. Cilj je doslovno da krene haos u Srbiji 18. decembra. Umesto da obilaze našu zemlju, pričaju sa ljudima i pokažu svoju predizborni plan i program, oni imaju dve vrste kampanje. Jedna je najgore uvrede i najstrašnije vređanje porodice predsednika Srbije, gde su sada u to njihovo blato uveli i njegove roditelje ali i njegovog sina, što je nečuveno, i druga stvar je alibi. Pošto ćemo da izgubimo, šta da kažemo što smo izgubili - zato što smo pokradeni - kazala je premijerka. 

Takođe, ona je istakla da je sada reagovala jer da nije, opozicija bi stvorila ambijent za kreiranje dodatnog haosa i ambijent za destabilizaciju zemlje u vremenima kada je Srbiji stabilnost prekopotreba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike