Đurđev: ProGlas je ništa drugo do laka konjica Srbije protiv nasilja!

07.11.2023

16:59

0

Naš narod kaže - s kim si, takav si, tako da u tom ProGlasu nema mesta čestitim ljudima, a takvi su u Srbiji ogromna većina - zaključio je Đurđev

Đurđev: ProGlas je ništa drugo do laka konjica Srbije protiv nasilja!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen / Youtube

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oglasio se danas povodom licemerne izjave glumac Srbiju uporedio sa zverinjakom.

On je kazao da Srbija je protiv nasilja, koja bi se prikladnije mogla nazvati Nasiljem protiv Srbije, danas dobila svoju laku konjicu u vidu paraintelektualnog kružoka pod imenom ProGlas.

- Kada pogledate profil ljudi koji u istom sedi, kao i njihove izjave, videćete da njihov cilj nije da pozovu građane Srbije da izađu na izbore, već da vode brutalnu medijsku hajku protiv vladajućeg režima i sopstvene države" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, reč je o inicijativi koja ne poziva građane Srbije da obave svoju građansku dužnost, već da putem nje daju legitimitet nasilničkom ponašanju i priznanju tzv. Kosova.

- Dragan Bjelogrlić je brutalno pretukao Predraga Antonijevića, čoveka koji je režirao Daru iz Jasenovca, šta je motiv ne znam, ali ne bi me čudilo da je Bjelogrlića koji obožava jugoslovensku tematiku iziritirala ona srpska kojom se Antonijević bavi. Sa druge strane, tu je i akademik Vladimir Kostić je svojevremeno poručivao srpskoj javnosti da je najveća mudrost kako dostojanstveno napustiti Kosovo. Naš narod kaže - s kim si, takav si, tako da u tom ProGlasu nema mesta čestitim ljudima, a takvi su u Srbiji ogromna većina - zaključio je Đurđev.

Podsetimo, Bjelogrlić je danas tokom predstavljanja teksta ProGlas pokušao da sebe predstavio kao velikog pravednika i protivnika nasilja, zaboravljajući na brutalno prebiganje režisera Gage Antonijevića. 

- Ja sam došao danas ovde, zajedno s ovim ljudima, da kažem da ne želim da živim u zverinjaku. Želim da živim u normalnoj Srbiji - rekao je Bjelogrlić i dodao:

- Došao sam ovde danas da kažem "ne" nasilju, došao sam da kažem "ne" ovoj stvarnosti koju nažalost živimo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike