Mali: Nismo se povukli pred siledžijama, biće većih plata i penzija

07.09.2023

09:37

0

Izdržali smo, nismo dozvolili da nas bilo ko blokira - rekao je ministar

Mali: Nismo se povukli pred siledžijama, biće većih plata i penzija
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Tokom prethodna dva dana u Skupštini Srbije smo uspeli da se izborimo za povećanje plata, penzija, isplatu pomoći majkama, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali

- Izdržali smo, nismo dozvolili da nas bilo ko blokira. Građani su imali priliku da vide koliko je opoziciji stalo do njih - rekao je Mali gostujući u Jutarnjem programu TV Happy, a upitan da prokomentariše dešavanja u Parlamentu u kome je trebalo da se vodi rasprava o rebalansu budžeta za 2023. godinu i setu zakona.

Kako je istakao, zakoni koji su bili na dnevnom redu su važni za građane Srbije, ali su umesto rasprave o njima videli kako se ponašaju predstavnici opozicije.

- Ta slika kako lome, kako se ponašaju, neki građani Srbije za njih su glasali, a oni ih tako predstavljaju. Na dnevnom redu je bio rebalans budžeta u kome smo planirali, a s obzirom na višak novca, i povećanje plata, penzija, jednokratnu isplatu majkama i očevima, povećane subvencije poljoprivrednicima. Oni su bili protiv toga - rekao je Mali.

On je poručio penzionerima da su predstavnici opozicije bili i protiv povećanja penzija.

- Pokušali su to da blokiraju ali to im nije uspelo - rekao je Mali.

On je dodao da je skoro milion dece prijavljeno za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, te poručio i majkama da je ponašanje u Skupštini poruka i njima da su  protiv toga ali da nisu uspeli ni to da spreče.

- Dragi prosvetari, medicinske sestre, negovateljice - Ćuta, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović su bili protiv vaših većih plata. Poštovani poljoprivrednici, opozicija je bila i protiv vaših većih subvencija. To govori o njihovoj politici i nebrizi za gradjane Srbije - rekao je Mali. 

On je istakao da se nisu povukli pred siledžijama, ali da je slika onakvog srpskog Parlamenta je otišla u svet. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike