Siniša Mali osudio karikaturu u NIN-u: Osuđujem svaki potez omalovažavanja svega što je predsednik Vučić uradio za našu zemlju

01.06.2023

15:16

0

Autor: I.K.

Samo onaj ko ne voli svoju državu, svoj narod, svoju slobodarsku istoriju može u 21. veku, da se poziva na zloglasni nacizam

Siniša Mali osudio karikaturu u NIN-u: Osuđujem svaki potez omalovažavanja svega što je predsednik Vučić uradio za našu zemlju
Siniša Mali - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je povodom sramne karikature objavljene u NIN-u na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom.

- Samo onaj ko ne voli svoju državu, svoj narod, svoju slobodarsku istoriju može i danas, u 21. veku, pa makar i kroz formu karikature, da se poziva na zloglasni nacizam. U trenutku kada je Srbija u teškoj političkoj borbi, oni koji joj ne žele dobro bave se podrivanjem, niskim izlivima politikanstva i potezima neosetljivim na trenutni društveni kontekst - rekao je Mali.

- Osuđujem svaki potez omlovažavanja svega što je predsednik Aleksandar Vučić do danas uradio za našu zemlju, ismevanje napora da teškom mukom postanemo ono što sada jesmo, umanjivanje njegovog presudnog značaja u političkom, ekonomskom i društvenom razvoju zemlje u kojoj živimo, poručio je ministar Mali.

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je danas izjavila da karikatura u NIN-u predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak empatije za mnoge narode, ne samo srpski.

- Sada izjednačavate Aleksandra Vučića sa nacističkim vođom, a nepunih sedam dana ste nas iz SNS izjednačavali kao i sve oni koji veruju da Aleksandar Vučić i SNS ne rade tako loš posao za našu zemlju sa "fašičkim falangama i Musolinijevim fašistima", rekla je predsedica Vlade.

Predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević nazvao je sramnom i ogavnom karikaturu, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao nacistički vođa Adolf Hitler.

Vučević ističe da tom karikaturom vređaju ne samo predsednika Vučića, nego ceo srpski narod i sve slobodoumne građane i patriote koji vole svoju državu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike