Vučić i Mali se provozali novom obilaznicom: Predsednik seo za volan (VIDEO)

30.06.2023

12:08

0

"Ako mislite da je zabava, grdno se varate. Ovo mi teže pada i od sastanaka sa MMF-om", stoji u opisu videa objavljenog na Instagramu

Vučić i Mali se provozali novom obilaznicom: Predsednik seo za volan (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Instagram/sinisamali

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na Instagramu snimak iz automobila sa predsedikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na snimku je prikazan njihov razgovor dok se voze novom obilaznicom.

- Evo nas na obilaznici. Pokušavam da se setim kako izgleda kada vozite automobil, pošto nekoliko meseci prođe i ne pritisnem kočnicu, kvačilo ili gas. Siniša snima. Trudili smo se i imam zamerke na signalizaciju, ali verujem da ćemo to da popravimo - rekao je predsednik.

- Ako mislite da je zabava, grdno se varate. Ovo mi teže pada i od sastanaka sa MMF-om - stoji u opisu videa koji je na svom profilu objavio ministar Mali.

 

 

Podsetimo, obilaznica je projektovana i odobrena davne 1972, u vreme Josipa Broza Tita, a gradnja je počela 1991, u vreme Slobodana Miloševića. 

- Predviđen je rok od pet godina da se obilaznica završi - obećao je tada Milošević.

Nije se, međutim, tih devedesetih daleko odmaklo. Ali i posle 2000. nastavljeno je u sporom ritmu. Iako su prethodne vlasti tvrdile da im je to jedan od najbitnijih projekata, radovi su se odugovlačili, a počelo je i licitiranje s rokom. A onda je predsednik Aleksandar Vučić uzeo stvar u svoje ruke i 2018. prisustvovao otvaranju radova od Ostružničkog mosta. Za samo pet godina urađena je duža trasa nego za prethodnih 27.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

Međutim, baš na Vidovdan, otvorena je poslednja deonica obilaznice, Sektor 6, od tunela Straževica do petlje Bubanj potok, čime je kompletiran Koridor 10. U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, na čije je insistiranje posao ubrzan da bi bio okončan višedecenijski san graditelja, održana je svečanost. Vozači sada od Batajnice do Bubanj potoka stižu za samo 23 minuta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike