Bruka i sramota: Dok govori poslanik čije je dete bolesno od retke bolesti, opozicija urla i zviždi

05.09.2023

12:17

0

Autor: 24sedam

Ovi koji danas protestuju mogu imati na savesti živote mladih ljudi, dece kojoj je potrebna svaka vrsta pomoći, uputio je apel ovaj poslanik

Bruka i sramota: Dok govori poslanik čije je dete bolesno od retke bolesti, opozicija urla i zviždi
Copyright Printscreen/RTS 2

Dok opozicija urla u Skupštini i pravi nered u sali tokom sednice koju predsednik parlamenta pokušava da održi zbog njenog značaja, jer treba da bude usvojen rebalans budžeta kojim se određuje pomoć majkama, povećanje penzija, kao i lečenje dece obolele od retkih bolesti, obratio se poslanik Jahja Fehratović, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja i predsednik Bošnjačke kulturne zajednice, koji je apelovao na opoziciju potresnim rečima. Ipak, uprkos činjenici da im se obraća otac čije je dete obolelo od retke bolesti te objašnjava da mu je stalo da bude usvojen zakon, i da smatra da je ovo krajnje neodgovorno, opozicija zviždi i ne dozvoljava mu da se čuje šta govori.

- Atmosfera u kojoj se odigrava ovo zasedanje Skupštine ne priliči nikome i ovo je jedna situacija u kojoj nije moguće normalno govoriti. Ja bih zamolio narodne poslanike da se smire, da nama koji želimo da govorimo, koji smo odgovorni predstavnici svoga naroda da damo svoj sud o predloženim zakonima. Sam prolazim i znam kroz šta prolaze roditelji dece koja su obolela od leukemije i drugih teških bolesti i znam šta znači podrška države. Zato mislim da je ovo krajnje neodgovorno. Bojim se da ovo može da dovede do toga da neko od dece neće moći da se leči, pa ovi koji danas protestuju mogu imati na savesti živote mladih ljudi, dece kojoj je potrebna svaka vrsta pomoći, uputio je apel ovaj poslanik.

-Apelujem da se poslanici opozicije urazume. Možda se nisu susretali sa ovim situacijama, možda nisu gledali kako umire njihovo dete. Oni koji nisu gledali dete u oči koje umire ne znaju šta to znači, onaj ko to preživi zna o čemu govorim. Većina građana sigurno ne želi to, ne želi da nam umiru deca, pa molim opoziciju da bude dostojanstvena zarad obolele dece, poručio je poslanik Fehratović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike