Opozicija ne da majkama pomoć, penzionerima veće penzije: Najavili blokadu dok se ne raspišu izbori, Orlić poručio da će brzo dobiti odgovor

05.09.2023

10:33

0

Autor: 24sedam

Sednica parlamenta počela je najavom dela opozicije da će blokirati rad skupštine

Opozicija ne da majkama pomoć, penzionerima veće penzije: Najavili blokadu dok se ne raspišu izbori, Orlić poručio da će brzo dobiti odgovor
Copyright Printscreen RTS 2

Sednica parlamenta, na kojoj je poslanici trebalo da raspravljaju o 25 tačaka dnevnog reda među kojima su i pomoć majkama, povećanje penzija, lečenje obolele dece, zakoni iz oblasti prosvete, bezbednosti saobraćaja, počela je obraćanjem dela opozicije koja je najavila blokadu Skupštine tražeći raspisivanje izbora.

Oni su najavili da će sprečiti rad ove sednice do ispunjenja njihovih zahteva.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić odgovorio je da je vladajuća stranka prihvatila njihov zahtev te da će on biti prosleđen nadležnim institucijama, ali je naglasio i da to što najavljuje opozicija - nasilje, budući da planiraju da spreče izglasavanje zakona koji su od značaja za građane Srbije.

-Opozicija ne da da majke dobiju pomoć i penzioneri veće penzije, rekao je Orlić.

Na dnevnom redu, inače, je 25 tačaka, među kojima su predlog rebalansa budžeta za ovu godinu i izbor Slobodana Cvetkovića za ministra privrede.

Poslanici bi na novoj sednici razmatrali i predlog izmena Zakona o akcizama i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike.

Na dnevnom redu su i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija i izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Biće razmatrani i Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, izmene Zakona o kulturi i Predlog zakona o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu, kao i više međunarodnih sporazuma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike