Da se ne zaboravi: Predsednik Vučić u Republici Srpskoj na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja"

03.08.2023

08:34

0

Autor: I.K.

Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ u Prijedoru počinje od 19 sati

Da se ne zaboravi: Predsednik Vučić u Republici Srpskoj na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja"
Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj 3. i 4. avgusta tokom koje će prisustvovati Savetu za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, kao i obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“, saopšteno je iz Predsedništva.

Prema programu posete, u četvrtak će od 17 sati obići novoizgrađeni vrtić u Srpcu. 

U petak od 10 sati planiran je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović. Od 11.30 biće održan Savet za saradnju Srbije i Srpske, posle čega su planirane izjave za medije dvojice predsednika. 

Nakon toga, od 17.15 predviđeno je polaganje venaca na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti, dok obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ u Prijedoru počinje od 19 sati.

Podsetimo, predsednik Srbije, Republike Srpske i patrijarh Porfirije, dogovorili su na sastanku u Beogradu da ovaj događaj bude obeležen upravo u Prijedoru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike