Hrane i lekova polako nestaje, a Kurti nastavlja teror nad Srbima! Sada bi da zatvara i srpske firme!

02.08.2023

10:46

0

Opasan teror i nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima se nastavlja

Hrane i lekova polako nestaje, a Kurti nastavlja teror nad Srbima! Sada bi da zatvara i srpske firme!
Copyright Profimedia

Zabrana uvoza srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije traje već mesec i po dana, a privremene prištinske institucije ne nameravaju da stanu sa provokacijama.

Novi plan Aljbina Kurtija jeste da zabrani rad svim srpskim firmama koje u svom nazivu sadrže reč Srbija, odnosno Kosovo i Metohija.

Ovo je najavila tzv. ministarka preduzetništva, trgovine i industrije lažne države Kosovo Rozeta Hajdari. 

Ona je na svom profilu na Fejsbuku navela i primere u kojima su sedišta firmi:"Peć - Republika Srbija", "Priština - Kosovo i Metohija", "Gnjilane - Srbija", "Đakovica - Srbija", čime je samo dala još jedan dokaz da prištinski režim u južnoj pokrajini traži novi način da spreči ekonomsko osnaživanje Srba i stvaranje profita u korist srpskog budžeta.

Poslanica Srpske napredne stranke sa Kosova i Metohije i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) Danijela Vujičić istakla je za "Informer" da se teror Aljbina Kurtija nastavlja.

Printscreen/24sedamTV
 

- Reč je o Kurtijevom teroru, ali i teroru njegove vlade koja želi čisto i monoetničko Kosovo, očišćeno od Srba i svega što je srpsko - objasnila je ona i dodala da Kurtijevi jurišnici praktnično uništavaju privrednike u srpskim sredinama.

Danijela Vujičić ističe da je zabrana uvoza srpske robe na Kosovo i Metohiju preteča (nezvanično) zabrani rada srpskih privrednika. 

- Mesec i po dana je na snazi zabrana uvoza srpskih proizvoda, očigledno kao preteča (još uvek nezvanično) zabrani rada srpskih privrednika. Ovim se zabranjuje ekonomsko osnaživanje Srba na KiM, delovanje i rad u ionako teškim okolnostima, politički nebezbednim, i time se stvara pokušaj katančenja srpskog postojanja rada i delovanja na KiM - objasnila je.

Artikala sve manje

Srpski artikli su na rafovima ustupili mesto onima iz Severne Makedonije, Hrvatske, pa čak i Bugarske i Rumunije ili Crne Gore.

Upravo zbog svega ovoga cena proizvoda veća je od 20 do 25 posto.

Profimedia
 

- Građani najviše traže mleko i mlečne, ali i suhomesnate proizvode iz centralne Srbije. Takođe, pri kraju su nam zalihe i flaširane i kisele vode srpskih proizvođača - kaže za "Novosti" vlasnica radnje u gotovo samom centru Kosovske Mitrovice.

Narod na severu Kosova i Metohije prinuđen je da kupuje robu lošijeg kvaliteta i to po znatno višim cenama.

I dok žitelji severa KiM ne sumnjaju da je zabrana uvoza srpske robe još jedan atak Kurtijeve vlasti na njihov opstanak, Priština blokadu pravda "bezbednosnim razlozima". No, srpsko žito im ne smeta, jer ga, prema saznanjima "Novosti", i dalje melju u svojim mlinovima.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike