Đilas kuka što Vučić nije raspisao izbore, a zapravo moli Boga da ih ne bude

02.08.2023

09:53

0

Đilas je prećutao da je upravo Vučić nebrojeno puta javno nudio opoziciji vanredne izbore

Đilas kuka što Vučić nije raspisao izbore, a zapravo moli Boga da ih ne bude
Dragan Đilas - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je prevario Beograđane, jer u aprilu ove godine nije raspisao izbore u Beogradu?! 

Prećutao je, pri tom, da je upravo Vučić nebrojeno puta javno nudio opoziciji vanredne izbore, i to ne samo u Beogradu već i parlamentarne. Predlagao je opoziciji čak da zatraže i njegov opoziv u Skupštini Srbije i nudio im podršku poslanika Srpske napredne stranke za tu svrhu.

- Vučić je prošle godine u aprilu, posle sastanka koji smo imali u Predsedništvu Srbije, obećao Beograđanima da će vanredne izbore raspisati krajem prošle godine ili na proleće ove godine. On te izbore nije raspisao jer je većina građana Beograda protiv ove vlasti i svestan je da bi ih izgubio - rekao je Đilas.

Orlić: Ako je Đilas zaboravio, Srbija nije!

 

Tv Pink Printscreen
 

 

Komentarišući Đilasovu izjavu, predsednik Skupštine Vladimir Orlić kaže da ako je zaboravio kako je lagao sopstvene pristalice pričama o procentima i rejtinzima pred izbore - Srbija nije zaboravila.

-Ako se ne seća nasilja i primitivizma koje su on i njegova firma primenjivali godinama - mi se sećamo. Ako mu je izbledelo sećanje na "vrednosti" i "normalnosti", pojam o "duši grada" - neka pogleda prilog britanskog "Ekonomista", koji kaže da je Beograd sve to dobio tek nakon što se rešio Đilasa, pa danas spada u top-pet gradova koji najbrže napreduju - poručio je Orlić.

Miletić: Opozicija izbegava da izađe pred sud naroda

Politički analitičar Dejan S. Miletić ističe da su upravo Đilas i drugi lideri opozicije oni koji su zavaravali narod Srbije da je moguće doći na vlast bez izbora, jer su oni sve vreme izbegavali da izađu pred sud naroda.

- Opozicija nijednog trenutka nije želela izbore zato što je bilo jasno da bi na taj način Srbija pokazala da veruje predsedniku Vučiću i državi, koja se domaćinski odnosi prema državnim i interesima srpskog naroda. Krajnje je vreme da se pozabave malo ozbiljnije strateškim interesima svoje zemlje, a da politikanstvo i služenje stranim interesima ostave po strani - zaključuje Miletić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike