Vučić na oproštajnom prijemu u čast odlazeće ambasadorke Kine Čen Bo: Iskrene prijatelje ispraćamo sa setom, ali i ponosom (FOTO)

01.08.2023

19:40

0

Ona je, kako je istakao predsednik, "pre svega, naš dragoceni prijatelj"

Vučić na oproštajnom prijemu u čast odlazeće ambasadorke Kine Čen Bo: Iskrene prijatelje ispraćamo sa setom, ali i ponosom (FOTO)
Čen Bo i Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Instragram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na oproštajnom prijemu u čast odlazeće ambasadorke Narodne Republike Kine Čen Bo, da "kada u Srbiji ispraćamo iskrene prijatelje, to radimo sa setom, ali i ponosom zbog časti i prilike da takvog prijatelja imamo".

Vučić je rekao da je ambasadorka Čen Bo za Srbiju mnogo više od diplomatskog predstavnika Narodne Republike Kine, zemlje koja, kako je naglasio, u Srbiji ima najveće moguće poštovanje građana.

Ona je, kako je istakao predsednik, "pre svega, naš dragoceni prijatelj", objavljeno je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

- Planirali smo mnoge projekte zajedno, radovali se svakom kilometru puta i pruge, delili brige u teškim vremenima, slušali jedni druge sa pažnjom i uvažavanjem i uvek se oslanjali na podršku i partnerski stav velike NR Kine za sve što je Srbiji i njenim građanima bilo potrebno - rekao je Vučić.

Kako je dodao, i kada je bilo najteže, snažna posvećenost ambasadorke Čen Bo jačanju sveobuhvatnih odnosa izmedju Kine i Srbije, uvek je nosila njen lični pečat iskrene ljubavi i poštovanja prema našoj zemlji i narodu.

- Zato je Srbija njena druga kuća u kojoj više nije gost, već neko ko će ovde uvek biti dočekan sa radošću, poštovanjem i ogromnom naklonošću - poručio je Vučić.

Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike