Pokušali nasilno da uđu u zgradu i sprečavali odbornike da prisustvuju sednici: Navodni eko-aktivisti blokirali ulaz u Skupštinu grada NS

01.08.2023

11:12

0

Ovo nije prvi put da na ovakav način ovi navodni ekolozi pokušavaju da realizuju svoje namere

Pokušali nasilno da uđu u zgradu i sprečavali odbornike da prisustvuju sednici: Navodni eko-aktivisti blokirali ulaz u Skupštinu grada NS
Copyright Dnevnik.rs

Grupa navodnih eko-aktivista, koja se i ranije služila ekstremističkim metodama u ostvarenju svojih političkih ciljeva, jutros se okupila ispred Skupštine grada Novog Sada protestvujući protiv izgradnje “Novog Sada na vodi”.

Okupljeni su blokirali ulaz u Skupštinu grada, gde je trebalo da počne sednica na kojoj se odlučuje o tom projektu.

Tom prilikom tridesetak demonstranata su pokušali nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Novog Sada, gurajući radnike obezbeđenja na samim ulaznim vratima. Tom prilikom, pokušali su da jednom odborniku spreče ulazak u zgradu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da na ovakav način ovi navodni ekolozi pokušavaju da realizuju svoje namere. Opstrusali su i donošenje GUP - a, plana za dobrobit svih Novosađana.

Dnevnik.rs
 

Prilikom javnih rasprava o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada do 2030. godine, koji je usvojen pre godinu dana, takođe su pokušavali na sve načine da ga blokiraju. Sve to, Isko je GUP u potpunosti usmeren na povećanje kvaliteta života njegovih žitelja.

Iako je njegovo donošenje sve vreme pratilo opstruisanje od strane samozvanih eko -aktivista, sa druge strane, činjenice su nedvosmislene i očigledne: novim GUP-om predviđeno je za 180 hektara više javnih zelenih površina u odnosi na aktuelni planski dokument. Predviđeno je, takođe, da svi investitori moraju da imaju 60 odsto visokih stabala zasađenih na parcelama kada grade objekte.

“Ekolozi” imali čitav arsenal nasilnih metoda

S druge strane, ovi samozvani aktivisti tokom nekoliko sednica na kojima je GUP predstavljan, konstantno su izazivali incidente i pravili opstrukcije. Vređali su urbaniste, polivali ih vodom, pravili skandale i otvoreno pretili.

Dnevnik.rs
 

Tokom javnih prezentacija GUP-a ova politička manjina svaku sednicu Komisjje za GUP pokušava je da prekine i blokira. Bacali su pirotehnička sredstva, dimne bombe, polivali članove Komisije vodom, konstantno provocirali i pokušavali da izazovu incidente.

Dnevnik.rs
 
Dnevnik.rs
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike