Advokat Vasić: Prištini podnet zahtev za ublažavanje kazne Svetomiru Bačeviću

01.08.2023

11:40

0

U zahtevu je navedeno da je Svetislav već odležao polovinu kazne i da mu je zdravstveno stanje ugroženo

Advokat Vasić: Prištini podnet zahtev za ublažavanje kazne Svetomiru Bačeviću
Copyright Kosovo Online

Dejan Vasić, advokat Svetomira Bačevića, osuđenog na pet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina počinjenog na Kosovu i Metohiji, podneo je Vrhovnom sudu u Prištini zahtev za ublažavanje kazne.

"U ime svog branjenika Svetomira Bačevića koji je odlukom Osnovnog suda u Prištini osuđen za navodno izvršeno krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, danas sam Vrhovnom sudu Kosova uputio zahtev za vanredno ublažavanje kazne", rekao je Vasić agenciji Tanjug.

Kako je istakao, u zahtevu je naveo činjenicu da je Svetislav već odležao polovinu kazne i da mu je zdravstveno stanje do te mere ugroženo da postoji realna opasnost od težih posledica.

Vasić je rekao i da je siguran da će tu činjenicu potvrditi i lekar koji je njegovog branjenika pregledao u Klinčko-bolničkom centru u Prištini.

"Tokom vikenda sam, na očajnički poziv Svetomirove porodice, uputio javnu molbu za njegov premeštaj na bolničko lečenje u Prištini, na koji nije odgovoreno", naveo je Vasić.

Svetomira Bačevića je takozvani kosovski sud osudio 2022. godine na pet godina zatvora za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom, iako je osoba koja je podnela tužbu rekla da on to nije učinio i da ga ne poznaje.

Rodom je iz Belog Polja kod Peći, gde je uhapšen 2020. godine dok je vadio lična dokumenta. Njegov predmet se trenutno nalazi pred Vrhovnim sudom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike