Pogoršalo se zdravstveno stanje Srbina kojeg su uhapsile prištinske vlasti: "Život mu zavisi od upućivanja na bolničko lečenje"

29.07.2023

14:23

0

Vasić: Zdravstveno stanje Svetomira Bačevića veoma pogoršano

Pogoršalo se zdravstveno stanje Srbina kojeg su uhapsile prištinske vlasti: "Život mu zavisi od upućivanja na bolničko lečenje"
Svetomir Bačević - Copyright RINA

Zdravstveno stanje Svetomira Bačevića, koji je osuđen zbog navodnog ratnog zločina i kojem je pozlilo u pritvorskoj jedinici u Podujevu, veoma je pogrošano, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić.

- Zdravstveno stanje Svetomira Bačevića teško je pogoršano, do te mere da mu život zavisi od upućivanja na bolničko lečenje. On je juče i prekjuče u dva navrata pregledan u Kliničko-bolničkom centru u Prištini, nakon čega je vraćan u ćeliju - rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, preporuka lekara koji je Bačevića pregledao je da je potrebno da ostane u bolnici radi praćenja daljeg toka bolesti.

- S obzirom na to da je vikend i da ne postoje institucionalni uslovi, u ime Svetomira Bačevića i njegove zabrinute porodice, upućujem javni apel da se mom branjeniku dozvoli najhitnije lečenje u prištinskoj bolnici, zbog opasnosti po njegov život - naveo je Vasić.

Svetomira Bačevića je takozvani kosovski sud osudio 2022. godine na pet godina zatvora za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvo, iako je osoba koja je podnela tužbu rekla da on to nije učinio i da ga ne poznaje.

Rodom je iz Belog Polja kod Peći, gde je uhapšen 2020. godine dok je vadio lična dokumenta.

Njegov predmet se trenutno nalazi pred Vrhovnim sudom.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike