Orlić zakazao vanredno zasedanje Skupštine: Na dnevnom redu 30 tačaka

14.07.2023

21:48

0

U skupštinskoj proceduri naći će se i predlog da se za ministra prosvete u Vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović

Orlić zakazao vanredno zasedanje Skupštine: Na dnevnom redu 30 tačaka
Vladimir Orlić - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je, na zahtev 103 narodna poslanika, četvrto vanredno zasedanje u Trinaestom sazivu za sredu, 19. jul, sa početkom u 10 sati.

Kako je saopšteno iz Orlićevog Kabineta, na dnevnom redu će biti donošenje više desetina zakona u 30 tačaka, među kojima su Zakon o ozakonjenju objekata i o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći EU Srbiji u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u oblasti podrške programa ruralnog razvoja (IPARD III).

Poslanici će razmatrati i predloge zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, finansijskoj podršci porodici sa decom, vazdušnom saobraćaju, energetici, planiranju i izgradnji, železnici, zapošljavanju stranaca...

U skupštinskoj proceduri naći će se i predlog da se za ministra prosvete u Vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović. Poslanici će odlučivati i o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, zatim o sporazumima o zajmu za razvojnu politiku zelenog rasta u Republici Srbiji između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike