Za danas sazvano treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije

30.05.2023

08:49

0

U zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke, saopšteno je iz Narodne skupštine

Za danas sazvano treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije
Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, na zahtev 106 narodnih poslanika, sazvao je za danas treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije, sa početkom u 15 časova.

U zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Prva je Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Druga tačka je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Treća tačka dnevnog reda je Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike